Vanhat profiilikuvat

No niin! Miäkin vastaan nyt haasteeseen vanhoista Facebook profiilikuvista. En todellakaan lataa niitä kaikki tänne, koska ne on vaihtuneet aika tiuhaan, mutta tässä nyt jonkinlainen kooste vuodesta 2008 alkaen. Yritän kertoa jotain aina, koska jokaiseen kuvaan liittyy melkein aina joku tarina... 

Tervetuloa aikamatkalle mun elämään!

Nää kuvat on vuodelta 2008. Tuo mustavalkoinen on mun Facebook historiani ensimmäinen kuva. Mä elin silloin kohtalaisen kuluttavaa elämää. Käytin holtittomasti alkoholia, mun sairaus (kaksisuuntainen) oli vielä tuon kuvan ottoaikoihin diagnosoimatta. Mulla oli takana kipeä ero ja lapsen tapaamisoikeudet oli rajoitettu. Mä tuona vuonna Cheekin sanojen mukaisesti: 

Joka keinussa jumalten keinuu / väliä taivaan ja helvetin heiluu / hän kokee huiput ja kuilut kun keinuu, kun keinuu / joka selässään ristinsä kantaa / kohtalon haltuun itsensä antaa / hän kokee huiput ja kuilut kun keinuu, kun keinuu

Cheek: Keinu

Mä olin välillä todella masentunut, välillä maaninen. Reissasin paljon, myin muunmuassa autoni, että pääsin kaverin kanssa viikoksi Barcelonaan. Oon vielä mun elämäni mittapuun mukaisesti "hoikassa" kunnossa. Avioero laihdutti mua edellisenä syksynä aika tehokkaasti. 

Jos silmissä näkee aidon hymyn - olen melko varma etten ole kuvassa selvinpäin. 

Nämä kuvat ovat vuodelta 2009. Mulla on diagnoosi: kaksisuuntainen mielialahäiriö. Mä oon varovasti onnellinen kuvissa, joissa olen yhdessä tyttäreni kanssa. Sain silloin viettää päivän tyttäreni kanssa ja jossain vaiheessa vuotta sain alkaa jo pitää tytärtäni yötä luonani. Suurimmassa osassa kuvissa mulla on väsynyt katse tai ei katsetta ollenkaan silmissä. Jos hymyilen, se hymy on tarkoitettu hurmaamaan joku tietokoneen näytön toisella puolella. Etsin tuolloin todella epätoivoisesti puoliskoa itselleni, välillä todella kyseenalaisin keinoin...

Vuonna 2010 olin päässyt vähän jaloilleni. Olin töissä Satutalo Vekkulnnassa ja siellä tuli päivisin pelleiltyä ja pukeuduttua lasten synttäreille, jos tiedettiin teema etukäteen. Edelleen mulla on surumielinen katse silmissä ja hymykuvat on teennäisen näköisiä. En ole onnellinen.

Nämäkin kuvat ovat vuodelta 2010. Mustavalkoisessa kuvassa alhaalla oikealla olen onnellinen. Olen juuri saanut viettää ehkä parhaimman jouluni siskoni luona lähisukuni kanssa Kangasniemellä. 

2011 pyörin kesällä Mikkelin keskustassa ja Mikke-junassa Helle-keijuna. Mulla on hetkeni kyseisenä vuonna. Elämä on kuitenkin vielä kovin epävakaalla pohjalla. 

2012 on jo paljon parempi vuosi. Mä oon monenlaisessa mukana, yhdistystoiminnassa, seurakunnan toiminnoissa, teen viikonloppuduuneja karaokebaarissa karaoketätinä. Oikea ilo alkaa löytyä silmistä. Eikä jokaiseen hymyyn ole kätketty itkemättömiä itkuja. 

Vuonna 2012 elokuussa mieheni löysi minut ja niinkuin näistä vuoden 2013 kuvista voi päätellä, olen onnellinen. Menimme vuoden yhdessäolon jälkeen naimisiin. Ja aloitin työt Virike ry:llä maaliskuussa. Elämä hymyilee viimeinkin. Ja silmät. 

Vuonna 2014 en ole juurikaan vaihdellut profiilikuvia. Alemmassa kuvassa olemme juuri saaneet päätökseen meidän järjestämän kokemusasiantuntijakoulutuksen ja olen Kristian Meurmanin kainalossa. 

2015. Mulla on varma olo siitä, että olen oikealla tiellä. 

2016 oli suurten muutosten vuosi ja vielä suurempien muutosten aatto. Suurin ponnistus lienee 9 viikon erittäin niukkaenrginen dieetti keväällä 2016. 

Olin mukana myös syksyllä 2016 esitetyssä Toivon talo -musiikkinäytelmässä. Aloitin bloggaamisen ensin Vuodatuksessa ja sitten syksyllä siirryin Starboxin siipien suojaan. Aloitin myös päihdetyön opiskelun Sakkyssa. Myös tukan väri muuttui monen vuoden tummuuden ja punaisuuden jälkeen vaaleahkoon Tommiläntis-sävyyn.

Vuosi 2017. Lihavuusleikkauksen odotelu, Eneilyä, opiskelua, lihavuusleikkaus, tukan väri tommiläntisestä punaiseksi, Mielenterveyden keskusliiton hallituspaikka!

Alla kokouksessa otettu kuva, joka on tällä hetkellä profiilikuvana.