WOOPWOOP!!!

Vihdoinkin, pitkän ja raskaan odotuksen jälkeen sain vihdoin syliini sen - kutsun Joensuun keskussairaalan Vatsakeskukseen lääkärin vastaanotolle. Vihdoin ja viimein hidas ja raskas prosessi on ottanut askeleen kohti... askeleen kohti mitä? Vatsalaukun ohitusleikkaustako? 

Miltei yhtä arvokas ja odotettu kuin kutsu Linnan juhliin...

Niin. Mitäpä tässä tapahtuu seuraavaksi? Seuraavaksi minulle, joka ei ole onnistunut pitämään pudotettua painoa ollenkaan poissa, edes puolta vuotta. Minulle, jolla painaa huono omatunto jokaisesta takaisin tulleesta grammasta. Nyt iskee sitten paniikki. Pitäis olla näyttä 5-10 prosentin painonpudotuksesta. Viimeksi ravitsemusneuvojalla käydessäni paino oli tasan sata, no siitä se on helppo laskea. Juu, mutta entäs kun sen käynnin jälkeen kotivaaka reilun kuukauden päästä näytti kolme kiloa enemmän. Voihan viineri, lettu, pulla, pannukakku, karkki, jäätelö, mehujää, sokeri, vehnäjauho, leipä, hiilihydraatti ja ja ja limunaati!!!!

Äkkiä laskettuna sadastakolmesta kilosta jos 5 % pitää pudottaa niin se on noin 5 kiloa 150 grammaa suurinpiirtein. Ei helevatan helevata! Mitä miä teen????? Jos näin ei oo tapahtunut tai että edes yritystä ei ole - lääkäri voi tehdä kielteisen leikkauspäätöksen.

No, tuo kirje tuli noin viikko sitten ja miä oon nyt tehnyt. Nyt ei ole oikeastaan väliä sillä, miten ne kilot lähtee - kunhan ne lähtee. En kuitenkaan lähtenyt vaahdotettu vesi ja burana linjalle, enkä jaksa (osaa) seistä päälläni puoltatoista kuukautta. Mä syön tällähetkellä proteiinipainotteisesti: lihaa, kalaa, kananmunaa, rahkaa. Kasviksia syön runsaasti. Olen myös kiinnittänyt huomiota vedenjuontiin. Meillä on töissä Water Challence - tavoitteena on juoda kaksi litraa työpäivän aikana ja se kuka on juonut vähiten kuukauden aikana - tarjoaa kahvit ja kaakut läheisessä kahvilassa. Lisäksi olen rajannut päivittäisen hedelmien syönnin kahteen hedelmään/päivä. 

Nyt viikonloppuna on sitten syöty... ei älyttömiä mutta hiilareita kumminkin... eilen tehtiin home made peltipitsaa ja tänään lasagnea... Mutta vastapainoksi olen tänään pienen painostuksen jälkeen suostunut 3,5 kilometrin hissuttelulenkille. Hissuttelu sen takia, että sairastuin jälleen angiinaan ja olen antibioottikuurilla ja valtavan limanerityksen takia ei tee mieli laukata ihan hirveätä vauhtia. No, terve puna saatiin poskille, sekä mulle että mun painostajalle - rakkaalle puolisolle... 

Tän päivän lenkki

Viime lenkistä (Sports Trackerin mukaan) on kulunut. Se oli 29.12. Oon kyllä omasta mielestä ainakin kerran käynyt tässä välissä, mutta en oo dokumentoinut sitä millään lailla. 

Painon kehityksen laitan tähän huomenna... toivottavasti se on alaspäin... Mä en oo niitä, jotka käy vaa'alla kerran päivässä. Masentuisin liikaa - ja saattaisin heittää hanskat tiskiin... Näillä mennään, vatsalaukun ohitusleikkaus - here we come!!!