Aada Vainion näyttely Galleria Ruutikellarissa

Aada Vainio on avannut debyyttinäyttelynsä "Lasin viemää" Galleria Ruutikellariin Haminaan. Ruutikellari sijaitsee Roobertinkadun päässä Hämeenlinnan bastionissa ja se on valmistunut vuonna 1785. Tilassa järjestetään taidenäyttelyjä kesä-elokuussa. Muuna aikana tila on vuokrattavissa vaikkapa syntymäpäivien viettopaikaksi. 

Ruutikellari

Aada Vainio on valmistunut lasialan artesaaniksi Ikaalisten käsi- ja taideteollisesta oppilaitoksesta vuosi sitten. Hän työskentelee Iittalan lasitehtaalla ja opiskelee työn ohessa lasinpuhaltajakisällin ammattitutkintoa. Hän kertoo näyttelystään näin:

"Töiden inspiraatiot tulevat yleensä luonnosta, etenkin metsästä. Pitkän aikaa minua ovat kiehtoneet puut ja oksat, niiden anatomia ja muodonmuutokset. Lasi itsessään myös inspiroi kokeilemaan kaikkea uutta. Eri tekniikat innottavat uusilla mahdollisuuksillaan. Lasi on jännittävää ja oikukasta, tehdessä kuumaa, sulaa, hehkuvaa laavaa ja valmiina kylmää, kovaa, vahvaa, mutta niin särkyvää ja herkkää.

Halusin näyttelyn olevan helposti lähestyttävä, lasiala on monelle tuntematon ja ideana onkin tuoda sitä tässä samalla esille. Näyttely on läpileikkaus erilaisia tekniikoita, joita olen tässä itsekin vasta opiskellut ja tajunnut miten monimuotoinen materiaali lasi onkaan. Tule tutustumaan lasin maailmaan!"

Näyttelyn 16 työtä on aseteltu näyttelytilaan tyylikkäästi. Puolet töistä on myynnissä. 

"Neljä vuodenaikaa" on Aada Vainion opinnäytetyö. 

"Neljä vuodenaikaa"

 

"Pyörteet"

Hämeenlinnan bastionissa ruutikellarin edustalla on kirsikkapuisto. Sen on perustanut Haminan Seudun Suomalais-Japanilainen yhdistys.   

Kirsikkapuisto on perustettu vuonna 1999.

"Lasin viemää"- näyttelyyn voi tutustua 3.7.asti. Muut näyttelyt tänä kesänä ovat Ulla Laisin "Mielentiloja" 5.7. - 30.7. ja Katja Härkin "Syvyyksiin" 2.8. - 31.8. 

Näyttelytila ovat avoinna keskiviikosta sunnuntaihin klo 12-18.