Asennetta löytyy! Players Sports Bar Kotka

Muistan, kun joskus Helsingissä käydessäni olen kokenut varsinaisen kulttuurishokin johtuen pelkästä liikenteen ja ihmisten suuresta määrästä verrattuna meidän seutuumme. Kotiin tullessa olen toisaalta harmitellut oman asuinalueen hiljaisuutta, toisaalta ollut tyytyväinen siihen. Nyt on ilmeisesti tullut pyörittyä Haminan ympyröiden sisäpuolella liian kauan, kun sama ihmeellinen tunnetila tuli esille jo paljon Helsinkiä lähempänä. Sain kutsun viettämään iltaa Playrs Sports Bariin Kotkansaarelle. Ravintola on ollut toiminnassa kolmen vuoden ajan, mutta en ollut koskaan ennen käynyt siellä. Ja heti ulko-ovella loksahti suu auki, mikä paikka tämä on?

Pientä ryhmäämme oli vastassa ravintolapäällikkö Teemu. Hän esitteli meille ravintolan tilat reippaasti ja upealla asenteella. Lyhyen ajan kävi mielessä, että jaksoinkohan itse pitää tänään yhtä hyvää asennetta työssäni, mutta se ajatus meni ohi, kun kuka tänne nyt on tullut työasioita murehtimaan. Jos joskus on jossakin ollut puhetta kotkalaisten vaivalloisesta asiakaspalvelusta, täällä ei tosiaankaan sellaista ollut. Kaikki työntekijät selvästi viihtyivät työssään ja tekivät työtään kunnon syke päällä, kuten urheiluravintolaan sopii.


Ravintola on suurempi kuin mitä olin ajatellut tai mitä internet-sivujen perusteella luulisi. Asiakaspaikkoja on 500 ja ne jakautuvat tasaisesti ruokailuun sopiviin tiloihin, pelien seuraamiseen sopiviin tiloihin, pelihuoneeseen ja keilaratoihin. Lisäksi ravintolassa on saunatilat suuremmankin porukan saunailtaan ja esiintymislava. Erikokoisia ruutuja on monta eli penkkiurheilijan unelmapaikka!

Ravintolan omistaa Kymen Seudun Osuuskauppa. Tämä taustan tietäen on helppo ymmärtää, että ravintolasta on tehty suuri. Illan aikana nousi esille kysymys, viekö näin suuri ravintola mahdollisuuksia ja asiakkaita pois pieniltä paikallisilta yrittäjiltä, jotka ehkä haluaisivat perustaa persoonallisen ravintolan. En tiedä.

Sitten keilaamaan. Se on mitä parhainta ajanvietettä, joskin yllättävän vaikeaa ja vaatii harjoittelua niin kuin tietysti kaikki lajit. Vähän jäi mietityttämään, miten on selitettävissä, että pallo lähtee suoraan ja etenee koko ajan suoraan, mutta metrin tai kaksi ennen keiloja muuttaa suuntaa vinoon? No, onneksi nyt oltiin leikkimielellä liikkeellä. Aloittamiskynnys keilailuun on matala, joten laji sopii tällaiseen paikkaan hyvin. Ratoja on kuusi ja yhdelle radalle mahtuu hyvin 4-5 keilaajaa. Keilailu muuten on todella vanha laji, jo vuosituhansia vanha ja sen alkuperä tiedetään uskonnolliseksi! Aikanaan keilaradat olivat ulkona. 


Urheillessa tulee nälkä. Se korjaantui nopeasti teemaan sopivalla annoksella. Kuvapuoli jäi niin heikoksi, että käykää katsomassa vaikka Pappilan postauksesta, miltä tarjoilut näyttivät. Annoksesta olisi riittänyt syömistä suuremmallekin porukalle. Taisi käydä niin, että syöminen unohtui, kun huikea stand up-klubi Naurusaaren osuus illasta alkoi. Klubi oli Kotkassa nyt toinen laatuaan ja kolmas on tulossa syksyllä. Liput oli loppuunmyyty, eikä turhaan. Tästä on selvästi tulossa uusi ulottuvuus paikalliseen kulttuuritarjontaan. 

Tällä kertaa pääesiintyjä oli Heikki Vilja. Oli kyllä mahtava sanakäänteissään. Muita esiintyjiä oli viisi, jokainen omalla tavallaan oivallinen. Käsiteltävät aiheet olivat pääosin harmittomia jokaista ihmistä koskettavia, joskin rankempiakin juttuja mahtui sekaan. Stand up-komiikka on Suomessa melko uusi taiteenlaji, jolla on hyvät mahdollisuudet nostaa keskusteluun hankaliakin aiheita.              

Kun sitten puolen yön aikoihin lähdin kotiin, kadulla pari päihtynyttä muisteli, ketä ovat ja mihin ovat menossa, mutta kun pääsin perille ympyröiden sisäpuolelle, missään ei näkynyt ketään. Etunsa siinäkin. Ihanaa!

Ilta oli kaikinpuolin hauska ja paikka mitä suositeltavin. Kiitos kaikille!