Katukirppis lauantaina ja paljon paljon muuta

Hamina starttaa tulevana lauantaina kesäkauteen tosissaan, kun kaupungissa järjestetään Kesätuulella-tapahtuma. Ohjelmasta löytyy jokaiselle jotakin. Järjestäjät ovat Kehittyvä Hamina ry ja Haminan kaupunki. 

Tapahtumapaikkoja on kaksi: Kauppatori ja Raatihuoneentori. Kauppatorilla ohjelma alkaa klo 9.30 Kotkan ja Haminan Nuoriso-orkesterin esityksellä. Sen jälkeen pohditaan kaupungin elinvoimaisuutta ja keinoja siihen. Yleisö voi esittää kysymyksiä kaupungissa vahvasti vaikuttaville henkilöille. Ohjelma jatkuu musiikkiesityksillä ja muotinäytöksellä. Klo 13 alkaa huutokauppa, jossa ei myydä tuotteita, vaan palveluita! Huudettavana on mm. valokuvaus ja pihatöitä.

Esiintymislava on saanut kukkakoristeet.

Monet teistä varmasti ovat odottaneet torin laidalla olevan linnoituksen lipputornin remontin valmistumista. Se hetki koittaa nyt, kun lipputorni avataan käyttöön lauantaina.

Kauppatorilla on paljon ohjelmaa, mutta ei jää toiseksi kaupungin vanha torikaan. Raatihuoneentorilla käynnistyvät Serpan maaseutumarkkinat klo 9. Tarjolla on kymenlaaksolaisia käsitöitä ja lähituottajien elintarvikkeita. Lisäksi erilaiset alueemme toimijat ja yhdistykset esittelevät toimintaansa. Lapset pääsevät tutustumaan kotieläimiin ja koneisiin.

Pisteenä i:n päällä Haminan linnoituksen wanhat talot ry:n katukirppis Raatihuoneenkadulla klo 10-16. Haminan linnoituksen wanhat talot ry on keskusta-alueen asukasyhdistys, jonka varsinaisia jäseniä voivat olla linnoitusalueen yli 100-vuotiaiden talojen omistajat. Raatihuoneenkatu oli 1800-luvulla nimeltään Narikkakatu. Sen varrella oli useita puoteja, kivijalkamyymälöitä, joita sanottiin myös narinkoiksi. Sana tulee venäjän ilmaisusta на рынке (luetaan na rinke). Se on suomennettuna "torilla".

Miltä katukirppiksellä näytti kaksi vuotta sitten? Katso tästä.