Kaupunginmuseo räväyttää Valojen Yössä huomenna

Jos joku on tähän mennessä pitänyt museoita tylsinä paikkoina, kannattaa huomenna suunnistaa Haminan Valojen Yössä kaupunginmuseoon saamaan uutta näkökulmaa. Siellä nimittäin järjestetään ohjelmaa, johon ei ihan joka päivä törmää.

Kartanoelämää kuvaava Hovien helmoista - näyttely, josta kerroin aikaisemmin, on nähtävissä edelleen. Kivana lisänä siihen avataan valkotaulu muistokirjan tapaan, johon jokainen vieras voi kirjata omia kartanomuistojaan. Muistot kuvitetaan kiiltokuvilla.

 


Kiiltokuvia räväkkäämpää meininkiä etsiville on tarjolla steampunkia. En ole koskaan ennen tällaisesta kuullutkaan, joten piti alkaa selvittää, mistä on kyse. Steampunk on nykyisin alakultturina tunnettu tieteiskirjallisuuden suuntaus ja jäljittelee viktoriaanista Britanniaa. Museossa on tyylin mukaisia vaatteita, jotka päällä museon kävijät voivat valokuvauttaa itsensä Sofia Virtasen pop up - kuvaamossa. Toki ammattikuvaajan kuvia voi käydä otattamassa itsestään omissakin vaatteissa. Joka tapauksessa tilaisuus kannattaa hyödyntää. Kuvaus ei maksa mitään, maksun suuruus riippuu tilattavien kuvien määrästä.

 

Kaupunginmuseo on huomenna avoinna klo 18-22.

Myös Kauppiaantalomuseo on avoinna. Siellä järjestetään perinteisempää ohjelmaa. 

Hauskaa Valojen Yötä kaikille!