Kotimajoitusta Pormestarintalon Pihakammarissa

Kuka etsii majoituspaikkaa Haminasta, kannattaa tutustua Pormestarintalon Pihakammariin osoitteessa Mannerheimintie 7. Pormestarintalo on jo itsessään nähtävyys. Se on rakennettu 1860-luvulla ja on nykyisin yksi maamme merkittävimmistä porvarisrakennuksista. Rakennuttaja oli kadettikoulun lääkäri Robert Ek.

Talo on saanut nimensä pormestari Joukahaisen mukaan. Nykyiset omistajat ovat Kristiina Terva-Heinonen ja Juha Heinonen. He kertovat majoituksesta näin:

Meillä majoitushuone sijaitsee erillään kodistamme piharakennuksessa. Tämä lisää sekä majoittujien että oman perheen rauhaa. Pihakammari on remontoitu varta vasten majoituskäyttöön vuonna 2008 eli siellä on huomioitu nukkumatilat, suihkullinen wc- tila sekä keittiötilat (täysin varusteltu pieni keittiöpiste). Keittiöpisteestä löytyy uuni, hella, jääkaappi, mikro, kahvinkeitin, leivänpaahdin ja vedenkeitin. Astiasto on neljälle.
Aamupalaa emme tarjoile, mutta Pihakammarin keittiön varustukseen kuuluu kahvit, teet, näkkileivät, myslit, sokerit, suolat, suodatinpaperit jne. Omatoimi- matkaajan on helppo jatkaa näistä oman aamiaisen valmistusta. Majoitukseen sisältyy aina liinavaatteet ja pyyhkeet.

Pihamme ja puutarhamme on aina kulloisenkin majoittujan vapaasti käytettävissä ja nautittavissa. Eli puutarhakalusteet, puutarhakeinu sekä picnic-kori viltteineen kuuluvat varustukseen. Pihalta löytyy parkkipaikka matkailijoiden autolle. Polkupyörille on lukittu tila.

Majoittujat otamme vastaan omassa kodissamme eli kotimme toimii "respana".

Majoituksen jälkeen siivoamme, pyykkäämme ja silitämme liinavaatteet itse. Pihakammari on varustettu 2 henkilölle, mutta esim. lapsiperheille meiillä löytyy pari lisäpatjaa tai lasten matkasänky sekä syöttötuoli.

Lisätietoja internetistä http://personal.inet.fi/palvelu/pihakammari/