Lappeenrannan HopLop uudistettu onnistuneesti

Tänään on vietetty pyhäinpäivää tai pyhäinmiestenpäivää, jolloin muistellaan edesmenneitä läheisiämme. Tämä pysähtyminen on meille kaikille tärkeää.

Oma pyhäinpäiväni kului pysähtymisen lisäksi tänä vuonna paikassa, jossa näkyi enemmänkin elämän eteenpäinmeno ja kova vauhti. Löysin nimittäin jokin aika sitten ilokseni sähköpostistani kutsun uudistuneen Lappeenrannan HopLopin avajaisiin, Kiitos!, ja kun avajaispäivä nyt tänään koitti, pakkasin auton täyteen täpinöissään olevia lapsia, turvavyöt kiinni ja niin olimme taas matkalla.

Tulivuorikiipelyseinä ja liukumäki.


HopLop on kymmenisen vuotta sitten perustettu suomalainen yritys. Sen perustivat kaksi lapsiperhettä ajatuksenaan luoda sisäleikkipaikkoja, joissa perheet voivat viettää aikaa niin, että kaikilla on hymy huulilla. Samalla ajatuksella konseptia on nyt lähdetty uudistamaan. Aikaa on kulunut ja vaikka alkuperäinen konsepti toimi omana aikanaan, eteenpäin on mentävä.

Eteenpäin on mentykin suurin askelin. Lappeenrannassa lattiapinta-alaa on tullut kivasti lisää ja yleisvaikutelma paikasta oli hyvä ja pirteä heti ulko-ovella. Toimitusjohtaja Tomi Pulkki kertoo, että kehitystä on haluttu saada aikaan kaikilla osa-alueilla. Ideana on pitää HopLop paikkana, jossa koko perhe viihtyy ja lapset saavat 2-3 tuntia tehokasta liikuntaa. 

 
Leikkivälineiden sijoittelua ja ulkonäköä on muutettu. Värisävyt olivat ennen oranssia ja keltaista, nyt enemmänkin vihreän suuntaan ja puistossa on viidakkoteema. Käytävissä voi kuulla viidakonääniä! Ääniä tällaisessa paikassa tietysti kuuluu enemmänkin, kun lapsia on paljon, mutta huomasin, että akustiikka on saatu toimimaan niin, että äänet ovat vaan tasaista taustahälyä eivätkä väsyttävää meteliä. Korvissa ei humissut kotiinlähtiessä. Myös välineiden mitoitusta on muutettu niin, että aikuiset pystyvät osallistumaan leikkiin lasten kanssa helpommin ja sitä myös toivotaan.

Merirosvosynttärit vietetään täällä.
Pienten tyttöjen unelmajuhlat.


Aikuisille on istumapaikkoja reilusti kahvilan pöydissä ja kahvilan ruokalistaa on laajennettu. Tottakai täällä nälkä tulee, kun monta tuntia juostaan. Ruokalistalta löytyy kohtuuhintaisia hampurilaisia ja salaatteja. Hintataso on tarkkaan harkittu. Kate pidetään matalana, jotta laskun loppusumma ei olisi monilapsisellekaan asiakkaalle liikaa. Hampurilaiset tehdään tummasta leivästä, lisäaineita ei ole ja pihvi on kokolihaa. Ajanmukainen meininki siis!  

Viidakkoteemaa


Suomessa on tällä hetkellä 18 HopLopia. Ketju pyrkii laajentumaan koko ajan ja kuulin, että myös Kymenlaakso on saamassa oman HopLopin. Jännityksellä odotamme, tuleeko se Kotkaan vai Kouvolaan vai mihin? Asiakastyytyväisyyttä mitataan NPS-luvun avulla. Sama mittajärjestelmän käytön olen huomannut lähiaikoina monessa muussakin paikassa. Se perustuu ulko-ovella olevan näyttöruudun käyttöön, jossa asiakkaat lähtiessään antavat palautteen ruudun avulla ja kertovat vastauksensa kysymykseen "Miten onnistuimme tänään?". Kun uuden konseptin mukaisia HopLopeja on avattu, asiakastyytyväisyysluvut ovat kasvaneet useita kymmeniä prosenttiyksikköjä.

Sähköautoilemaan!
Täällä kehittyvät käsivoimat.


Niin se vaan meni mukavasti tämäkin harmaa marraskuinen päivä!