Lapsille tekemistä Lappeenrannassa

Koulujen kesälomat ovat hyvässä vauhdissa ja tekemistä tarvitaan. Tässä muutama hyväksi koettu kohde Lappeenrantaan matkaaville lapsiperheille. 

1. Liikennepuisto

Liikennepuisto on viihtyisä, kaupungin ylläpitämä eli maksuton puisto, jossa lapset pääsevät ajamaan polkuautoilla ja opettelemaan samalla liikennesääntöjä. Puisto on keskustassa vesitornin tuntumassa ja se on kesäaikaan avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-18. Heinäkuussa aukioloa myös lauantaisin.

Puistossa on eri kokoisia autoja 3-12-vuotiaille.
 

2. Hiekkalinna

Hiekkalinna satamassa on lunastanut paikkansa jokakesäisenä matkailukohteena. Tänä vuonna teemana on Ritarilinna. Alueella on myös huvipuistolaitteita: karuselli, pomppulinna ja juna pienimmille vierailijoille. Uutuutena bungee-trampoliini, jossa pomppija näkee maisemia vähän kauempaakin, jos uskaltaa katsoa.


3. Myllysaari

Myllysaaren perhepuistossa Saimaan rannalla kesäinen päivä kuluu mukavasti. Alueella on kaksi uimarantaa, uimalaitos, leikkipuisto, parkour-rata, rantalentopallokenttä, sauna sekä yksityinen seikkailukiipelyrata Flow Park.  

Flow Park


4. Mobiiliohjattu kasvikierros linnoituksessa

Harmio


Jos kolmen edellisen kohteen jälkeen lapsilla (ja aikuisilla) on vielä energiaa jäljellä, lähdetään etsimään kasveja linnoituksesta! Tämä onnistuu Etelä-Karjalan museon tuottaman mobiiliohjauksen avulla. Ohjaus on internetissä osoitteessa tarinasoitin.fi/linnoituksenkasvillisuus. Sen käyttö on helppoa. Mitään sovellusta ei tarvitse ladata.

Kierros alkaa Katariinan torilta. Ensimmäinen etsittävä kasvi on hullukaali. Luit ihan oikein, hullukaali. Se on vuosisatoja sitten Suomeen kulkeutunut linnoituskasvi, jota on käytetty lääkekasvina.

Muut kierroksella etsittävät kasvit ovat harmio, nokkonen, komealupiini, jänönapila, piparjuuri, lehmus, kumina ja suopayritti. Kasvien kuvat ovat selkeitä, joten ainakin kukassa olevat kasvit löytyvät helposti. Samalla tulee opittua uutta tietoa kasvien käytöstä.