Lipputornin uusi ilme

Haminan kaupungin matkailuinfo on palannut muutaman vuoden tauon jälkeen linnoituksen lipputorniin torin laidalle. Ulkopuolelta rakennus on vielä remontissa ja huputettu elokuun alkuun asti, mikä saattaa hankaloittaa matkailuinfon löytymistä, mutta sisäpuolelta remontti on valmis ja onnistunut! Tilat ovat modernit ja valoisat.

Alakerta

Voidaan sanoa, että tässä kohteessa, jos missä, yhdistyy vanha ja uusi. Lipputorni on valmistunut jo vuonna 1790 linnoituksen päällikön torniksi. Kun tornin lipputangossa oli lippu, tiedettiin, että päällikkö oli linnoituksessa. Lipputorni oli osa nykyisen torin paikalla aikaisemmin ollutta Helsingin bastionia. Se purettiin pois jo yli sata vuotta sitten, mutta onneksemme lipputorni säilytettiin.

Lipputorni on kaksikerroksinen rakennus. Alakerrassa on varsinainen matkailuneuvonta ja tuotemyynti sekä kahviautomaatti. Seinillä on nykyaikaiset inforuudut, joissa oleva ohjelma neuvoo kartan avulla haluttuun kohteeseen. Inforuuduista löytyy tietoja kahviloista, ravintoloista, majoituksesta, liikuntapaikoista, nähtävyyksistä, kaupoista ja tapahtumista. Toki paperikarttojakin on edelleen saatavilla. Yläkerrassa on kokoustila, jossa kuka hyvänsä voi käydä "huilaamassa" kesken kaupungilla kiertelyn, jos sellainen on tarpeellista. 

Yläkerta

Yläkerran tilat ovat valoisat ja avarat, kunhan ulkoremontti saadaan valmiiksi ja pahvit ikkunoiden edestä pois. Yläkerrassa kävijät voivat valokuvauttaa itsensä Mypose-laitteella. Kuvat ovat selfie-tyyppisiä. Taustavaihtoehtoja on kolme. Kuva lähetetään kuvattavan sähköpostiin.

Mypose

Lipputornissa työskentelevät elokuun loppuun asti Viola Aho ja Jenni Säyriö. He ovat molemmat tämän kevään ylioppilaita Haminan lukiosta.

Viola ja Jenni

Viola ja Jenni kertovat, että asiakkaita on käynyt mukavasti. Asiakkaat ovat olleet pääasiassa paikkakuntalaisia, varsinainen turistisesonki ei ole vielä alkanut. Moni on halunnut tulla katsomaan uusittuja tiloja saatuaan tiedon remontin valmistumisesta. 

Molemmat kesätytöt ovat hakeneet yliopistoon opiskelemaan, joten heidän kesänsä kuluu mukavasti asiakkaita palvellen ja vastausta opiskelupaikasta jännittäen.