Lumoava-saippuat

Tuttavani Ulla Forsell kertoi minulle jokin aika sitten, että hän on alkanut valmistaa saippuoita. Ajatella ensin, että voi ei, eikö saippuaa nyt ole joka kaupassa. Mutta tarkemmin asiaan tutustuttuani ymmärsin, että ainakaan näitä saippuoita ei ole. Nyt Ulla on avannut Lumoava-saippuoilleen internetsivut ja verkkokaupan. Jos joku tällä hetkellä tuskailee joululahjojen kanssa, kannattaa käydä katsomassa kyseiset sivut.

Saippua on kemiallinen yhdiste. Se syntyy saippuoitumisreaktiossa, kun rasva ja lipeä reagoivat keskenään. Nämä siis ovat pääraaka-aineet. Lumoava-saippuoita on valikoimassa jo lukuisia erilaisia riippuen käytetystä rasvasta, väristä ja hajusteesta. Ne kaikki tehdään ns. kylmämenetelmällä. Tästä kuulin ensimmäistä kertaa. Olen ajatellut, että saippuat keitetään, mutta keittämistä lisäksi on siis olemassa toinenkin menetelmä. Kylmämenetelmällä saippuanvalmistus kestää noin 1,5 kuukautta.

Ruususaippua


Ulla oli miettinyt saippuan tekemistä jo useamman vuoden ajan. Ajatus syntyi kaupan saippuoiden tuoteselosteiden lukemisesta. Nimittäin siitä, mitä kaikkea kaupan tuotteet sisältävätkään. Ne sisältävät paljon meille epäluonnollisia, keinotekoisia aineita. Tästä puhutaan valmisruokien yhteydessä enemmänkin, mutta ihan sama asiahan on kosmetiikan suhteen.

Lumoava-saippuoita eroavat kaupan saippuoista siten, että ne ovat käsinvalmistettuja, luonnonmukaista ja niissä
ei ole säilöntäaineita. Lisäksi ne sisältävät ihonhoidossa tarvittavaa glyseriiniä, joka syntyy saippuoitumisreaktiossa ja poistetaan teollisesti valmistettavista saippuoista.

KonvehtiTuotteet on jaettu kolmeen ryhmään: saippuat, erikois- ja sesonkisaippuat. Nimi Lumoava kuvaa niitä paremmin kuin hyvin. Saippuat ovat kuin kakkuja! Vai mitä sanotte? Vaikka tuoksu ei tietokoneen avulla välity, voin luvata, että koko kylpyhuone tuoksuu lumoavalta, kun saippua on käytössä.

Käytöstä on hyvä huomioida joitakin asioita. Ulla kirjoittaa sivuillaan näin: 

  • Säilytä saippua kaukana kuumuudesta ja suorasta auringonvalosta, viileässä, pimeässä paikassa.
     
  • Anna saippuan kuivua käyttökertojen välillä. Älä jätä "uimaan" saippua-astiaasi.
     
  • Jos et aio käyttää saippuaasi pieneen hetkeen, laita se käytön jälkeen hetkeksi "kuivumaan" ja sen jälkeen pieneen paperipussiin, jotta eteeristen öljyjen tuoksu säilyisi vahvana. Suosittelen sinua käyttämään saippuasi 6kk sisällä.
Hiustenpesusaippua