Myyränkolon markkinat ja Mannerheimin kidutuskammio

Myyränkolon kevätmarkkinat ja Mannerheimin kidutuskammio: mitä ihmettä?

No sellaista olisi nyt tarjolla 8.4. klo 9.30-13.30 RUK:n Maneesissa Haminassa. Myyränkolo-nimi on saatu kadetti Mannerheimin kirjeistä, joissa hän kuvaa Haminaa varsinaiseksi Myyränkoloksi. Mannerheim opiskeli kadettikoulussa nuorena, paljon nuorempana kuin nykyaikana tällaisessa koulussa opiskellaan. Mitenhän se sujui?

Siitä ajasta ja opiskelusta kertoo Helsingin yliopiston FT Teemu Keskisarjan luento otsikolla 1880-luvun Hamina - kadetti Mannerheimin kidutuskammio. Keskisarja on kirjoittanut kirjan Hulttio - Gustaf Mannerheimin painava nuoruus. Varsin mielenkiintoista ja korkeatasoista tekstiä tulossa.

Nykyään emme tietenkään elä missään myyränkolossa. Siitä kertoo jo markkinoiden myyjien määrä. Heitä on tulossa 23. Kaikki paikallisia käsityöläisiä. Vaikka Mannerheimin uskomaton historia ei kiinnostaisikaan, paikalle kannattaa tulla jo pelkästään ihmettelemään monenlaista käsityöosaamista ja maistamaan piittinää. Mitä se on? 

Markkinat alkavat klo 9.30 ja Keskisarjan luento klo 10.30. Tämän jälkeen klo 11.30 on tarjolla vielä toinen luento: reserviupseerikurssin johtaja evl Pasi Hirvonen kertoo Puolustusvoimista ja Reserviupseerikoulusta tänään.

Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Nähdään Maneesissa! 

Piirros Laura Lantta