Petanquen SM-kisat Hamina Bastionissa

Sateinen viikko tulossa, mutta ei haittaa, jos sen voi viettää katoksessa. Hamina Bastionin telttakatoksessa, joka on muuten Euroopan suurin purettava telttakatos, järjestetään tällä viikolla petanquen SM-kisat

Hamina Bastioni on tapahtuma-areena kaupungin keskustassa linnoitusvallin suojassa. Alue on ollut alunperin varuskunnan varikko- ja varastoaluetta. Sen kunnostustyöt tapahtuma-areenaksi aloitettiin jo 1970-luvulla ja katoksen alue sai vuonna 1998. Katoksen on suunnitellut arkkitehtitoimisto Roy Mänttäri. Linnoitusvallin sisällä on yhtenäinen, kunnostettu käytävä. Puolipyöreiden ovien takaa aukeavia osia sanotaan kasemateiksi.

Petanquen SM-kisat alkoivat tänään ja jatkuvat lauantaihin asti. Kisoihin ei ole sisäänpääsymaksua.

Petanque on ranskalainen joukkuelaji, jossa kaksi 1-3 hengen joukkueta kilpailee keskenään. Suomessa lajista käytetään myös suomennettua nimeä petankki. Peliin tarvitaan metallikuulia ja yksi pieni puinen pallo eli snadi. Tarvittava kenttäalue on varsin pieni, joten Bastionissa voidaan pelata useita pelejä yhtä aikaa. 

Pelin tarkoituksena on saada metallikuulat mahdollisimman lähelle snadia. 

Jos kisoja seuratessa pääsee nälkä yllättämään, kannattaa siirtyä holvistossa olevaan linnoitusravintola Kamuun! Se on avoinna koko viikon tarjoten pientä purtavaa, kylmiä ja kuumia juomia sekä lounaan hintaan 9,50 €.