Risteilyalukset tulevat Kotkaan - koulutus alkaa

Jo jonkin aikaa on odotettu loistoristeilyalusten tuloa Kotkaan. Nyt asia on varmistunut ja vahvistettuja varauksia on kolme. Ensi vuoden heinäkuun 10. ja 17. päivä Hietasen tai Mussalon satamaan tulee italialaisen varustamon Costa Cruisesin jättimäinen Costa Mediterranea. Alus on muuten valmistettu Suomessa! Se tuo tullessaan kummallakin kerralla noin 3000 matkustajaa ja lähes 1000 hengen miehistön. Matkustajista 95% on italialaisia.

Kolmas varaus on 16.9. saksalaiselle MS Amadealle. Se tulee Kantasatamaan mukanaan noin 600 matkustajaa.

Haluatko olla mukana kertomassa risteilyvieraille omasta kotiseudustasi? Tehtävä on tärkeä, sillä odotettavasti matkustajat tulevat tänne ensimmäistä kertaa eli ollaan luomassa ensivaikutelmaa alueestamme. Kun vieraita tulee paljon, on odotettavaa, että myös euroja jää tänne mukavasti. Jos yhtään innostuit, kannattaa lähteä mukaan Etelä-Kymenlaakson ammattiopiston järjestämälle risteilymatkustajaopaskurssille. Se alkaa 3.11. ja kestää puolisen vuotta.

Alukset viipyvät Kotkan satamassa yhden päivän ajan ja tänä aikana vierailijoilla on mahdollisuus tutustua kaupunkiin tai laajempaankin alueeseen lähtemällä opastetuille retkille. Retket toteutetaan englannin-, saksan- tai espanjankielisinä. Oppaalta vaaditaan siis vankka kielitaito! Kurssilla opiskellaan näitä kaikkia, joten lähiopetustuntien avulla pääsee kyllä alkuun.

Lähiopetusta on kaksi kertaa kuukaudessa. Sen lisäksi opiskellaan verkossa ja tehdään etätehtäviä. Koulutuksen laajuus on 8,5 opintoviikkoa. Yksi opintoviikko vastaa perinteisesti viikon eli 40 tunnin työpanosta, joten koko koulutuksen laajuus on 340 tuntia.

Mitä muuta kurssilla sitten opiskellaan? Koulutusesitteen mukaan sisältöjä ovat

  • kansainvälinen, eri kulttuuriset tarpeet huomioiva asiakaslähtöinen palveluosaaminen
  • Mini-Suomen ja oman alueen tuntemus
  • tieto- ja viestintätekniikka
  • ensiapu
  • matkailun turvallisuusosaaminen

Silmiini pisti kohta Mini-Suomi. Mitähän se tarkoittaa? No selviää varmaankin koulutuksessa.

Koulutuksen hinta on 120 €. Lisäksi peritään Opintohallituksen tutkintomaksu 58 €.

Lisätietoja koulutuksesta kertoo Airi Leino, puh. 040 526 4859.