Superviikko tulossa Kotkaan kesällä

Hei kaikki suurtapahtumista pitävät! Teille ja tietysti myös kaikille muillekin on ensi kesänä tapahtumien tapahtuma tiedossa, nimittäin The Tall Ships Races-festivaalitapahtuma Kotkan Kantasatamassa 12.-16.7. Samaan aikaan järjestetään myös Kotkan Meripäivät, joten todellinen superviikko on tulossa. Järjestäjät odottavat tapahtumiin 300 000 kävijää viiden päivän aikana. Talousvaikutus alueellemme on 10 miljoonaa euroa.

Tapahtuma starttaa keskiviikkona 12.7. Meripäiväparaatilla. Seuraavana päivänä ohjelmassa on The Tall Ships Races - avajaiset ja laivat aukeavat yleisölle. Laivoja on tulossa näillä näkymin noin sata, purjehtijoita noin 2 500. Laivojen tulo Kotkaan on osa kansainvälistä 15-25-vuotiaiden nuorten nuorisopurjehdustapahtumaa. Purjehtijalta ei vaadita välttämättä aikaisempaa kokemusta, joten tässähän on mahtava tilaisuus päästä kokeilemaan omia kykyjään! Kotkasta laivat jatkavat Turkuun. Teemana on Suomen 100-vuotisjuhlavuoteen liittyen ”Sata sankaria - sata tarinaa Kotkasta ja Turusta”.

Millaisella porukalla tapahtuma tehdään? Samalla tavalla kuin monet muutkin suurtapahtumat. Kaupungilla on työryhmä, joka on vastuussa tapahtumasta kaiken kaikkiaan, mutta suuren työn tekevät vapaaehtoiset työntekijät. Heitä tarvitaan noin 200 henkilöä. Vapaaehtoisten töitä ovat mm. yhteysupseerien tehtävät laivoilla, alueoppaan tehtävät, neuvontatehtävät tapahtumainfoteltassa, lippujen nosto ja lasku, mediatoimistossa työskentely, siivouspartio sekä kävijätutkimuksen tekeminen. Se tehdään keräämällä kävijöiden sähköpostiosoitteita, joihin sitten myöhemmin otetaan yhteyttä. Järjestäjät kouluttavat vapaaehtoiset tehtäviin ja työstä annetaan kirjallinen todistus.

Festivaalialue Kantasatamassa on suuri, noin kolme kertaa perinteisen Meripäiväalueen kokoinen. Tunnelmaa luodaan lauseella ”Kantasatama- aito satama, aitoja laivoja, aitoja ihmisiä”. Alueelta tulee löytymään varmasti jokaiselle jotakin, siellä on mm. kansainväliset suurmarkkinat, tivoli, lasten meripäivät ja esiintymisareena, jonka ohjelma julkaistaan helmikuussa.

Tapahtumasta lisää osoitteessa tallshipskotka.fi. Sivuston kautta on mahdollisuus ilmoittautua vapaaehtoistyöntekijäksi.