Taito Kymenlaakson tarjontaan tutustumassa

Olen usein kulkenut Taito Kymenlaakson Taitokeskuksen oven ohi Haminassa, osoitteessa Raatihuoneenkatu 2. Tänään päätin poiketa myymälään sisälle, kun ovi oli houkuttelevasti auki.

Taito Kymenlaakso ry on Haminassa, Virolahdella ja Kouvolassa toimiva yhdistys. Sen palveluihin kuuluvat kädentaidon kurssit, käsityön taiteen perusopetus, kudonta ja tuotemyynti. Haminassa toimitilat ovat Korttilan talona tunnetussa rakennuksessa Raatihuoneentorin varrella. Talo on vanha kauppiastalo. Nimensä se on kuitenkin saanut käsityöammatin kautta, nimittäin Teodor Korttila korjasi ja valmisti kenkiä suutarinverstaassaan noin sata vuotta sitten samoissa tiloissa, joissa Taito Kymenlaakso nyt toimii.

”Tarina kertoo, että 1910-luvulla kasakat kävivät mielellään korjauttamassa saappaitaan Teodorin kivijalkaputiikissa, koska sieltä saattoi helposti hipsiä sukkasillaan viinikellariin odottelemaan jalkineiden valmistumista.”

Sisäänkäynti


Asuntomessu-uutisia seuranneena olen huomannut, että musta on uusi sisustuksen muotiväri. Taitokeskuksessa tämä on huomioitu hyödyntämällä ihania vanhoja Ebba Masalinin kasvikuvia leikkuulaudoissa, tarjottimissa, kodin tekstiileissä yms. Ebba Masalin (1873 - 1942) oli mikkeliläinen taidemaalari. Hän piirsi mustapohjaiset kasvitaulut opetuskäyttöön. Opetustauluja on voi ostaa nyt julisteina myös verkkokaupasta.  

Haminan Taitokeskuksessa on viidet kangaspuut kutojille. Päivämaksu kangaspuiden käyttöön on 8 €. Kutomaan pääsee liikkeen aukioloaikoina ja myös niiden ulkopuolella, jos kutoja ei tarvitse apua työssään. Aukioloaikoina paikalla on henkilö, joka auttaa kutojia kankaanrakentamisessa. 

Myös erilaisia lyhytkursseja järjestetään. Niitä voi kysellä numerosta 040 554 0582.

Lapsille järjestetään käsityön opetusta. Seuraava kurssi alkaa 30.8. klo 15-16.30. Opetus on opetussuunnitelman mukaista, tavoitteellista taiteen perusopetusta, josta saatavaa todistusta voidaan hyödyntää myöhemmissä opinnoissa tai työssä.   

Hyttysiä on ollut tänä kesänä paljon. Se on huomioitu mökkituliaspöydässä. Löytyy sinne toki muutakin vietävää. 

Mökkituliaisia

Haminan Taitokeskus on avoinna tiistaista perjantaihin klo 10-17, lauantaisin klo 10-14. Oven ollessa auki sisään voi piipahtaa aina.