Yksinpuurtajapalkinto Jaanalle

Yrittäjyys on päivän sana nykyään. Yhteiskunta muuttuu niin, että kaikista meistä pitää löytyä yrittäjyyttä tavalla tai toisella. Se voi olla jotakin ihan pientäkin, sillä tosiasia on, että jokaisella ei ole yrityksen perustamiseen tarvittavaa rohkeutta ja riskinottokykyä. Ja ei tarvitse ollakaan, tosin näitäkin taitoja voi harjoitella.

Yrittäjäyhdistykset palkitsevat jäseniään loppuvuodesta. Tänä vuonna Haminassa silmiini osui eräs aivan ihana palkinto, nimittäin yksinpuurtajan palkinto. Sen sai Jaanan Ompelimo ja Asusteen sekä Jaanan lahjat-myymälän yrittäjä Jaana Jääskeläinen. Olen jotenkin joskus oppinut ajattelemaan, että yrittäminen olisi yksintekemistä, eikö nimikekin ollut aikaisemmin yksityisyrittäjä. Näin ei nykyisin ole, vaan kaikkien täytyy verkostoitua ja siksi yksinpuurtaja kuulostaa erityisen arvokkaalta palkinnolta.

Jaanan lahjat - myymälä osoitteessa Fredrikinkatu 2.


Jaana on aloittanut yrittäjänä yli 30 vuotta sitten vuonna 1985. Takana on siis varsin kunnioitettava työrupeama, johon on varmasti mahtunut paljon vaiheita, sekä verkostoitumista että yksintekemistä. Ja lukuisia ompelutöitä. Jaanan ompelimo on Salmenkylässä hänen kotitalonsa yhteydessä. Siellä hän tekee nykyisin brodeerauksia tuotteisiin, jotka ovat myynnissä myymälässä Raatihuoneentorin tuntumassa.

Hamina- ja Suomi-tuotteita


Tuotevalikoima on suuri. Ajatuksena on, että kaikki tuotteet ovat käyttö- ja lahjatavaraa, ei siis mitään turhaa kaapintäytettä. Brodeeraukset ovat yksilöllisiä, asiakkaan toiveiden mukaan toteutettavia. Paljon ostetaankin vauvalahjoja, kastelahjoja sekä kihla- ja häälahjoja. Amerikasta tulee meille kaikenlaisia "uusia perinteitä". Eräs tällainen, minulle uusi juttu, on häänenäliina. Se on morsiamen tai sulhasen äidille tai isälle annettava nenäliina, johon on kirjailtu esimerkiksi teksti "Tänään morsian, huomenna vaimo, aina tyttäresi".


Valmiiden tuotteiden lisäksi myymälässä on myynnissä myös ompelutarvikkeita: lankoja, nappeja, vetoketjuja, kankaita ym. 


Joulu on pian. Koristeet ja liinat ovat jo esillä.


Jaanan lahjat on avoinna tiistaista perjantaihin klo 10-17.