Arvokas hetki lapsen kanssa - Esittelyssä Joulusatuja-kirja

Lasten kirja, Joulu
Lasten kirja, joulu

Meidän kirja kokoelmiin saapui jo hetki sitten uusi kirja. Kirja, joka on täynnä jouluisia satuja.

Joulusatuja-kirja on meidän Starbox-tiimin yhden bloggaajan tuotoksia. Erja Eliala on loihtinut kauniin teoksen, joka sopii parhaiten esi- ja alakouluikäisille lapsille, mutta kyllä minäkin 24-vuotta maailmaa tallannut ihminen tästä innostuin. Meillä on sininen matkalaukku täynnä kirjoja ja oli ihana saada tälläinen teos niiden joukkoon.

Tämä yhteinen hetki oli minulle todella arvokas ja kiitän siitä tätä kirjaa.

Kirja sisältää 23 satua ja yhden runon. Mutta hei, yhteensä 24 tarinaa joulusta! Tämä kirja sopii mainiosti myös joulukalenteriksi. Yksi satu päivässä jouluun asti. Yksi yhteinen hetki lapsien kanssa päivittäin. Jouluun asti. Lukeminen on tärkeää lapsille ja Erja onkin kirjoittanut siitä mainion tekstin omaan blogiinsa. 

Luetaan lapsien kanssa kirjoja jonkun verran iltasaduksi. Varsinkin meidän esikouluikäinen tyttö kuuntelee korvat höröllä jokaista sanaa, jota kirjasta luetaan. Tämän kirjan kanssa sain ihan hämmästyä, kuinka hiljaa ja kuulolla lapsi oli satua luettaessa, käpertyneenä kainaloon. Kirjan tarinat ovat kirjoitettu ihanasti ja ne saavat jopa minut ajattelemaan maailmaa sadun loppumisen jälkeen. Opettavaisia satuja ja mikä parasta, sadun jälkeen saatiin tytön kanssa pieni keskustelu aikaiseksi. Tämä yhteinen hetki oli minulle todella arvokas ja kiitän siitä tätä kirjaa.

Voisin kuvitella tämän kirjan seilaavan sukupolvelta toiselle.

Kirjan kuvitukset ovat kauniita, ne on kirjaan loihtinut Hannu Härkönen. Kuvia katsellessa katseleminen ei lopu, vaan silmät jatkaa pienien yksityiskohtien etsimistä. Kirjan kuvat alkavat liikkua mielessä satua luettaessa. Se oli erittäin mielenkiintoista ja niin kirjojen kuuluu mielestäni myös tehdä. Mielenkiinto säilyy ja saa hyvän mielen. Aivan kuin olisi juuri katsonut elokuvan. Mielessään.

Voisin kuvitella tämän kirjan seilaavan sukupolvelta toiselle. Joka joulukuun ensimmäinen päivä aloitettaisiin ensimmäisestä sadusta ja jouluna luettaisiin viimeinen runo.

Kirjaa voi tilata itse kirjailijalta Erjalta ja kirja löytyy myös Adlibriksestä, cdon.comista, sskk.fistä

Jos etsit kirjaa pukin matkaan, niin se on tämä!