Hempeät pitsisukat -ohje

Viikon hiljaisuus blogin puolella villasukkien takia. Neuloosi iski taas vallan ja vaikka ilmat ovat nyt suosineet ihanalla lämmöllään ei villasukat voi koskaan olla huono idea. Nyt jaankin ohjeen näihin yksinkertaisiin, kevyisiin ja pitsillä koristeltuihin villasukkiin, jotka ovat helpot ja nopeat tehdä. Ensimmäistä kertaa tein ohjetta, joten toivotaan, että kömmähdyksiä ei tullut kovin montaa.

Lankana käytin ihanaa, kevyttä ja pehmeää Novita Nallea. Puikko koko oli itselläni 3½, mutta se kannattaa valita käsialan mukaan. Sukkien koko on tällä ohjeella noin 38.

OHJE HEMPEISIIN PITSISUKKIIN

- Aloita luomalla 56 silmukkaa ja jaa ne 4 puikolle (14 yhdellä puikolla). Tee haluamasi mittainen varsi joustinneuleena (2 oikein, 2 nurin).

- Kun varsi on sopivan mittainen (itse tein nilkkapituiset, eli noin 18 kierrosta), aloita kantapää. Itse rakastan tehdä tiimalasikantapäitä, johon löytyy hyvä ohje esimerkiksi täältä.

- Kantapään jälkeen neulo yksi kokonainen kierros oikeaa ja vielä toinen kierros oikeaa kaventaen. Neulo jokaisen puikon lopussa 2 silmukkaa yhteen niin, että jokaiselle puikoille jää 13 silmukkaa. Sitten aloitetaan jalkaterän osuus, johon tehdään hieman söpöä pitsiä.

- Neulo 1. ja 4. puikko sileää neuletta eli oikeaa.

- 2. puikolla neulo 5 silmukkaa oikein ja aloita pitsimalli tämän ohjeen mukaan kohdasta 1. Jatka 3. puikolle ja toista kohdan 1. mallikerta ja neulo vielä 3. puikon viimoiset 5 silmukkaa oikein. Jatka mallikertaa ohjeen mukaan kierros kierrokselta, muistaen 2. puikon alussa ja 3. puikon lopussa neuloen 5 silmukkaa oikein, niin pitkään, että pitsi yltää pikkuvarpaan alapuolelle. (Toista siis noin 3 kertaa kohdat 1-8.)

- Kun pitsi yltää pikkuvarpaan alapuolelle, neulo oikeaa niin monta kierrosta, että pikkuvarvas peittyyAloita sitten haluamasi kärkikavennus. Hyviä kärkikavennusohjeita löydät esimerkiksi täältä.

Valmista! Päättele vielä huolellisesti, prässää ja nauti ihanista sukistasi!