Mywear-mallisto mahdollistaa vastuullisten lastenvaatteiden hankkimisen ruokaostosten yhteydessä

 *Kaupallinen yhteistyö: K-Citymarket Imatra

 

Koulut alkavat ja päiväkodit aloittavat toimintansa. Lapset aloittavat arjen aikuisten mukana ja kesäloma jää ihanaksi muistoksi. Vanhemmat, ainakin minä, pohdin jo syvästi mitä kaikkea sitä tarvitseekaan hankkia. Ulkovaatekerta syksyksi, helppoja käyttövaatteita arkeen ja kuravaatteetkin saattavat vaatia jo uudistusta kokoa isompaan. Lapset kasvavat hurjaa vauhtia, uskaltaako kukaan väittää vastaan?

Lastenvaatteiden hankkiminen on yllättävän helppoa

mywearin lastenvaatemallisto
Mywearin vaatteet ovat tutkittuja, turvallisia ja vastuullisesti valmistettuja!

Ratkaistakseni lähestyvän vaatepulman pyörähdin hullun äidin lailla Imatran K-Citymarketin lastenvaateosastolla. Se kankaiden hiplailu ja yksityiskohtien tutkiminen on itselleni erittäin mielekästä puuhaa. Olenkin miettinyt, että siinäpä vasta ihmetyksen aihetta muille kauppareissulla oleville! Joka tapauksessa, valikoima on monipuolinen, yksinkertainen ja helppo. Jes, juuri sitä mitä tarvitsen! Vaatekerrat aina ulkovaatteista sisävaatteisiin ovat järjestetty kaupassa helposti yhteen paikkaan. Niin helposti, että kiireisempikin äiti ennättää lastenvaateostoksille.

Puuvilla hellii ihoa ja tekee pyykinpesusta mukavaa

K-Citymarketista löytyvä MyWear-merkki on itselleni tuttu ja pidän siitä. Merkin valikoimasta löytää monipuolisesti helppoja ja mukavilla väreillä ja kuoseilla varusteltuja vaatteita. Niitä on myös erittäin helppo yhdistellä keskenään ja hinta-laatusuhde miellyttää varmasti perheellisiä.

Suurinosa tämän merkin vaatteista on valmistettu puuvillasta ripauksella elastaania. Puuvilla on erittäin mielekäs materiaali varmasti monista ja itse pidän lastenvaatteista juurikin puuvillasta tehtynä. Elastaania pieni määrä lastenvaatteissa on sekin hyvä juttu. Pukeminen, riisuminen ja itse liikkuminen on silloin erittäin mukavaa. Puuvilla materiaalina on sen takia lastenvaatteissa hyvä, koska se on hengittävä, eikä ärsytä ihoa ja se kestää todella hyvin pesua. Pienten vekkuleiden vaatteethan likaantuvat temmellysten keskellä yleensä erittäin helposti, joten itselleni vaivaton pestävyys ja etenkin vaatteiden kestävyys on tärkeää. 

punaraidallinen takki
Pirteää väriä syksyyn Reimalta.

Millaisia vaatteita lapsi tarvitsee kouluun ja päiväkotiin? 

Meillä esikoinen aloittaa pian koulutiensä ja toinen jatkaa normaaliin tapaansa päiväkodin ihmeellisessä ja opettavaisessa maailmassa. Minun listani vaatevarustuksen kannalta kuullostaisi tältä.

  • Helposti puettavia/riisuttavia käyttövaatteita.
  • Kuravaatteet ja kumisaappaat.
  • Sormikkaat syksyyn ja paksummat hanskat talveksi. Mieluiten kahdet tai useammat likaantumisen kannalta.
  • Välikausitakki ja -housut tai -haalari. Talveksi toppavaatteet. Lisäksi yleensä meillä on varana toiset varustukset äkillisten tilanteiden varalta.
  • Lämmin alusvaatekerta.
  • Sisätossut yleensä toivotaan päiväkodin arkeen.
  • Helposti puettavat kengät.
  • Päiväkodin jumppaan ja koulun liikuntatunneille soveltuva vaatekerta on myös hyvä olla valmiina.
  • Lippis, syksyyn ohuempi pipo ja talveksi paksumpaa korvien suojaksi.
flamingo-kuosi
Kuinka söpö kuosi!

Kannattaa suosia kestävyyttä ja hoitaa vaatetta niin, että se kestää

Niin lasten, kuin aikuisten vaatteissa suosin itse kestävyyttä ja valitsenkin yleensä vaatteita laadun kannalta. Vaatteen tulisi kestää monta käyttökertaa ja monta pesua. Vaikka perheen pienimpien vaatteet vaihtuvat tiuhaan tahtiin kasvamisen myötä, tulisi niiden silti kestää lasten leikit ja temmellykset.

K-Citymarketin lanseeraama Mywear-mallisto pitää sisällään vaatteita miehille, naisille ja lapsille todella monipuolisesti. Parasta lapsiperhearkea ajatellen onkin merkin vastuullisuus ja turvallisuus, sillä vaatteiden valmistaminen perustuu tutkimuksiin. Vastuullisuusperiaatteet tuovat vaatteille myös kestävyyttä ja ekologisuutta - eikä muitakaan tekijöitä ole unohdettu - aina ihmisoikeuksista eettisyyteen. 

Toki vaatteen kestävyyttä on myös helppo itse hallita. Lastenvaatteet sisältävät yleensä elastaania, mikä tarkoittaa sitä, että huuhteluaineen käyttöä tulisi välttää. Silloin elastaani pitää pintansa ja kestää pidempään. Pienellä asialla on siis suuri vaikutus vaatteen kestävyyteen. Suosittelen kiinnittämään huomiota siihen, miten vaatteita pesee, niin ne kestävät parempana pidempään.

poikien vaatemallistoa
K-Citymarketista löytyy tietysti myös pojille sopivia vaatteita.

Entäs lapsen vaatekoko? - Tässä oma vinkkini aiheeseen

Minulla on tapana yleensä lastenvaatteita valitessa ottaa yksi koko isompi, mitä lapsi sillä hetkellä pitäisi. Meidän vaatteet malliltaan ovatkin niitä yksinkertaisempia ja yleensä yksi koko isompi on meille ollut aina nappi osuma. Näin ollen vaate kestää pidemmälle ja esimerkiksi pitkähihainen paita on meillä hetken pidempi helmasta, mutta se ei ole haitannut lapsien menoa ollenkaan.

Tässä kumminkin tulee huomioida vaatteen malli ja lapsen ruumiinrakenne. Mutta kokeilemalla asiat selviää ja mahdollisesti vaate kestää käytössä pidemmän tovin. Ja Mywear onkin suunnitellut vaatteet suomalaista ruumiinrakennetta ajatellen - aika huippua!

Yksisarviskuosi
Ainutlaatuinen kuosi, joka varmasti on tyttölasten mieleen.

Ensimmäisenä silmissä kuosit ja värit

Katsokaa mikä kuosi yllätti K-Citymarketin lastenvaateosastolla! Ihana yksisarvinen, kera tähtien tuo varmasti loistetta pienen tytön päiväkodin temmellykseen tai koulun aloitukseen. Vaikka vaatteissa rakastan eniten kestävyyttä ja käytännöllisyyttä, niin onhan ne värit ja kuviot aina silmissä ensimmäisenä. Vaikka minä olen se, joka valitsee yleensä lastenvaatteet, huomioin aina lapsen mieltymyksen. Silloin vaate ei jää käyttämättä kuvion, värin tai muun pienen yksityiskohdan takia. Ethän sinäkään laita päällesi sitä, mistä et pidä?

Nyt meillä olisikin tarkoitus ekaluokkalaisen kanssa tallustaa kohti kauppaa ja annan tyttärelle vapaat kädet, ja hän saa valita itselleen vaatekerran, jossa voi mennä ensimmäisenä koulupäivänä. Siitä tulisikin ihana perinne molempien tyttöjen kanssa! 

Tutustu Mywearin-mallistoon ja vastuullisuus periaatteisiin.