Kesäloma, oman jutun löytäminen ja nahkatakista laukku

Pian viikko vierähtänyt kesäloman pyöriessä. Tunnollinen opiskelijahan sairastaa tottakai lomalla ja tässä juuri kuumemittari kainalossa inspiroiduin näppäimien näpytykseen ensimmäistä kertaa tämän aikana. Loman aikana olen yrittänyt keksittyä nyt lähinnä lapsiin ja olemiseen, koska koulu vei jonkin verran energiaa ja yhteistä aikaa lapsien kanssa tietenkin. Toisaalta samalla koulu oli erittäin voimauttavaa ja pohdinkin, kuinka kesällä itselleni käy.  

En ole lomailijatyyppi selvästikkään, mutta nyt olen osannut ottaa rennosti ja tehnyt päivässä niitä asioita mitä haluan. Arjen pyörittämisen keskellä.

Ihmettelen edelleen asiaa, joka vielä vuosia sitten oli itselleni niin epäselvää, enkä uskaltanut tarttua unelmiini. Muistan katselleeni kesällä jolloin sairastuin, erästä sarjaa, jossa tyttö tuunasi vanhoja vintagevaatteita uuteen uskoon. Muistan, kuinka mietin, että olisipa tuo ihanaa jos osaisin. Sarja häipyi pois mielestä ja pian istuinkin koulun penkillä ideoimassa ja ompelemassa ihan oikeita vaatteita. Koulupaikan olin valinnut tunteella, sitä teen harvoin. Olen järki-ihminen, mutta kerrankin valitsin oikein ja pelkän tunteen varassa.

Tein koulussa vaatteita lähinnä kierrätysmateriaaleista. Koulussa käymämme kiertotalousoppi oli erittäin silmiä avaava, inspiroiva ja innostava. Se tuntui juuri minun jutulta, vaikka harjoittelua vaadittiin vielä paljon. Mutta se oli se juju, mitä olin etsinyt. Intohimo, johon uskalsin tarttua kiinni.

Vietimme viimoisen koulupäivän siivoilessa luokkia ja kävimme satamassa juomassa juomat luokkaporukan kanssa. Saavuin kotiin ja valmistin itselleni kesälle nahkatakista laukun.

Seuraavaa lukuvuotta odotan innolla!