Kun tiedät mistä neulot - Unisukat luomuvillasta

Luomuvilla, neulonta

Mieti sitä fiilistä, kun tiedät mistä käsitöidesi lanka onkaan peräisin.

Sain blogiyhteistyön merkeissä testiin villalankoja. Ihania ja pehmeitä villalankoja lampaasta. Tästä saan kiittää Rintalan tilaa, joka toimii Varsinais-Suomessa. Lankojen tuotemerkki on Luomuvilla, jonka verkkokaupan löydät täältä. Langatkin ovat nimetty ihanasti heidän lampaidensa mukaan. 

Heidän lankakokoelmiinsa kuuluu luonnonväriset, pehmeät ja mahdollisimman vähän käsitellyt langat, jotka sisältävät reilusti lanoliinia. Sen ansiosta lankaa on ihana neuloa ja se hylkii likaa paremmin. Lisäksi löytyy pieniä eriä käsinvärjättyjä lankoja ja samoja värejä ei tule toisten. Uniikkia sanoisinko! Lankoihin on lisätty myös hieman nylonia, jonka ansiosta ne ovat huippuja sukkalankoja. Langat tehdään suomenlampaan villasta, paitsi Iivari, joka on peräisin Kainuunharmasrotuisesta lampaasta.

Omasta paketistani löytyi tätä Iivari-lankaa ja myös Ilo&Suru-sukkalankaa. Lähdin testailemaan jälkimmäisistä keristä, yhdestä luonnonvärisestä ja yhdestä värjätystä, mihin lanka mahtaakaan taipua.

Yhden miinuksen huomasin langassa. Jos omistat kissan, pidä langat visusti tallessa.

Luomuvilla, neulonta

Jo heti ensimmäisistä silmukoista huomasin, että lankaa on ihan mahdottoman ihana neuloa. Niin pehmeää ja sopivasti liukuvaa puikoilla. Ei turhia nykimisiä, vaan työ eteni ihanaa tahtia.

Valmistin itselleni pehmeät ja lämpimät perinteiset villasukat, jotka toimivat unisukkina. Rakastan nukkua villasukat jalassa. Hieman hupsutellen ja omalle tyylilleni uskollisena tein niin sanotut eriparisukat.  

Yhden miinuksen huomasin langassa. Jos omistat kissan, pidä langat visusti tallessa. Jostain syystä ainakin oma kissani oli erittäin kiinnostunut nimenomaan tästä langasta ja sain hieman ylimääräistä työtä keriessä lankaa solmuista pois. Hah.

Samalla eräs ajatus sai itselläni täyskäännöksen.

Luomuvilla, neulonta

Minua kutkutti ajatus siitä, että tiedän mistä villasukkieni langat ovat peräisin. Tiedän, jopa minkä nimisestä lampaasta villa on. Huomasin jälleen sen eron, mikä on käsitellyillä ja käsittelemättömillä tuotteilla. Niin neuloessa, kuin jalassakin.

Samalla eräs ajatus sai itselläni täyskäännöksen. Olin varma, että tämä lanka tulee kutittelemaan ja pistelemään valmiina tuoteena. Toisin kumminkin kävi. Langan ihana pehmeys ei pistellyt yhtään ja sukkia pystyi pitämään ihan paljaalla ihollakin, kuin tavallisiakin sukkia. Aika huippu juttu!

Jos kiinnostuit näistä langoista, suuntaa ihmeessä Rintalan tilan verkkokauppaan ja nappaa langat ostoskoriin ja neulo itsellesi tai ystävällesi vaikka ihanan pehmeät unisukat! Lanka taipuu myös moniin muihinkin käsitöihin ja lisäksi verkkokaupasta huovuttajakin löytää itselleen villat käden käänteessä.

Mieti sitä fiilistä, kun tiedät mistä käsitöidesi lanka onkaan peräisin. Itselleni se oli ihan huippu juttu!