Näin valehtelen somessa

Tähän haasteeseen olen törmännyt muutamaan otteeseen monessa eri blogissa. Päätin itsekkin tarttua tähän ja kertoa kuinka sitä tuleekaan valehdeltua somessa. Lähdetäänpä siis tutkimaan, kuinka asia on minun laidaltani!

Menen niihin hotelleihin, ravintoihin ja tapahtumiin, joiden tiedän olla some-ystävällisiä ja kaunista kuvattavaa.

EN. Käyn erittäin harvoin hotelleissa, ravintoloissa ja tapahtumissa. Menen tapahtumiin joihin haluan, hotellit valitsisin hinnan mukaan, jos niissä kävisin. Ravintoloina toimii grillit ja kebabit. Heh, heh. Glamouria parhaimmillaan!

Mielestäni silti, jokainen paikka ja tapahtuma on some-ystävällinen ja jokaisesta paikasta löytyisi varmasti mielekästä kuvattavaa. Itselläni on tapana nähdä paikoissa aina jotain mielenkiintoista, tunnelmallista ja kaunista, joita haluan tuoda omaan someeni.

Sisustan, teen kattauksen tai pukeudun niin, että niistä saa hyviä kuvia.

EN. Sisustuksessa laitan asiat niin kuin itse haluan, että ne miellyttävät omaan silmääni. Kauttauksesta en osaa sanoa mitään, syön, en oikeastaan laita näitä someen. 

Okei, kahvikupin saatan valita kuvaan sopivaksi, jos sitä tarvitsen!

En ota itsestäni kuvia, enkä Insta stories -videoita, joissa minulla ei ole meikkiä.

TRÖÖT, VÄÄRIN! En meikkaa, paitsi juhliin ja joskus kun tekee mieli. Se saa näkyä somessakin. Oikeastaan, kun minut on meikattu "kunnolla", minua ei tunnista. Tämä on todistettu ja näin voisi käydä varmasti somessakin. 

Teen asioita ja kerron asioista blogissa, joiden tiedän tukevan omaa brändiäni.

EN JA KYLLÄ. Tottakai teen asioita, joista kerron blogissa tai somessa. Kuten käsityöt ja ompeleminen. Tuleehan siitä vielä minulle ammattikin reilu vuoden päästä ja kai se on jokin brändi itselleni somessa? Kumminkin somea ajatellen teen ja kerron sitten, koska kerron elämästä. 

Mottoni somea ajatellen onkin pitkään ollut. "Elän ensin, kirjoitan sitten!"

Käsittelen kuvat niin, että näytän kauniimmalle.

EN. Käsittelen kuvani värejä ja kontrastia. Kuvien muokkaus on itselleni mielekästä puuhaa, mutta en photosoppaa kuvia mitenkään ajatuksella, että olisin kauniimpi. Olkoot finnit näkyvissä ja jos oma ilmeeni on mielestäni vähän hassu, mutta kuva muuten mainio ja asiaan sopiva, käytän sitä.

Silottelen elämääni somessa.

EN JA KYLLÄ. Eiköhän jokainen blogia tai jotain somekanavaa pitävä mieti, mitä haluaa someen laittaa. Näin minäkin mietin ja mielestäni, jokaisen täytyisi miettiä mitä elämästään jakaa internetin ihmeelliseen maailmaan. Itse en kumminkaan siloittele elämääni blogipostauksilla, vaan kirjoitan sellaisia asioita, joita oikeasti haluan jakaa.

Bloggaajien elämä on glamourista.

EN USKO. En usko, että kenenkään blogin takana häärivän ihmisen elämä on pelkkää glamouria, eikä ole kyllä minunkaan.

Tosin jos ajatellaan luovasti. Hoidan kahta lastani, tsemppaan ekaluokkalaista koulutaipaleella ja samalla hoidan omaa kouluani. Arjen askareet ei lopu koskaan ja niitä tulee toinen toistaan lisää. Kun tämä kaikki rauhoittuu, saan hieman omaa aikaa ja käyn suihkussa rauhassa rentoutuen, niin onhan se aika luksusta ja täynnä glamouria. Ainakin voit käyttää mielikuvitustasi ja hemmotella. Heh.

Ajattelen hetket Instagram-kuvina.

KYLLÄ JA EI. Kyllä saatan miettiä asettelusta tai muusta liikkumattomasta asiasta, että vitsit tuosta saisi kivan kuvan Instagramiin, mutta hetket elämässä eivät päädy kumminkaan mieleeni Instagram-kuvina. Ei todellakaan, ei kerkeä ajattelemaan näin.

---

Syntini näyttäisi olevan ainakin kahvikupin valinta kuvia varten. Hieman huvittaa. Kuinka sinä valehtelet somessa? Uskallatko vastata näihin kysymyksiin? Tämä oli kyllä hauska tehdä!

- Jonna