Oi, mikä ihana turbaani!

turbaani

Katselin taannoin videoita huivin kietomisesta turbaaniksi. Kiinnostuin. Mietin, että olisipa kiva pitää tuollaista päässä, huonoina hiuspäivinä tai ihan muutenkin. Se vaikutti miellyttävältä asusteelta omaan tyyliini.

turbaani

Okei. Olen laiska laittamaan hiuksia muutenkin. Perus mutsinuttura on aika nähty. Minun päässäni. Olisi niin kiva saada vaihtelua ja laittaa hiuksia, mutta se laiskuus. Auki en vain osaa arjessa pitää. Juhlissa hiukset ovat taas useimmiten auki. Selvät kaksi hiuslookkia.

No sitten lehti tuli postilaatikosta, jossa oli turbaanin teko-ohjeet. Hetken vielä sulattelin. Kunnes aloin tekemään. Valmistin turbaanin vanhasta hameesta, jossa oli ihana pitsiosio, jonka halusin hyötykäyttää. Vuorikin löytyi "näitä en käytä" -vaatepussista.

Ja siis kyllä. Turbaani taitaa olla minun kevään ja kesän juttu! Ei tarvitse tämän leijonanharjan kanssa säätää, kun iskee hiukset piiloon turbaanin alle. Tai voisihan ne varmaan olla tuon alla aukikin. Itse olen huomannut kumminkin viihtyväni, kun hiukset ei lepata tiellä. Arjessa ne olisivat aina tiellä. Mutta turbaani laittaa ne ojennukseen, samalla tuoden fiilistä omiin asuihin.

Oi, mikä ihana turbaani!

Ohje löytyy 2/2018 Suuri käsityö -lehdestä.