Söpö-panta pienille pakkasille + ohje

Panta, virkkaus, ohje
Panta, virkkaus, ohje

Viime viikolla mittari meni hetkeksi pakkasen puolelle. Huomasin silmälasit päässä, että piponi kiristää inhottavasti juuri sankojen kohdalta, joten oli keksittävä nopeasti jokin lämmitin korville. Virkkaamalla syntyi siis Söpö-panta. Nyt ajattelinkin jakaa teille tämän helpon ja nopean ohjeen. Tämä onnistuu varmasti myös aloittelevilta virkkaajilta!

Lankana toimi Novitan Suomivilla ja koristuksessa voi käyttää mitä vain. Itse käytin Novita Jokea. Koukkuna oli numero 4 ja tämän pannan ympärysmitta on 51 cm. 

VINKKI: Kääntymisessä käytettyä 1 ketjusilmukkaa käytetään korvaamaan kierroksen ensimmäinen kiinteäsilmukka.

1. Ensimmäseksi virkkaa 75 ketjusilmukkaa. Kääntymistä varten tee vielä 1 ketjusilmukka. Eli yhteensä 76 ketjusilmukkaa. Pannan pituutta saat lyhennettyä tai pidennettyä vähentämällä tai lisäämällä ketjusilmukoita.

2. Aloita virkkaamalla kiinteitä silmukoita ja aloita ketjusilmukkarivin toisesta silmukasta. Tee kierros loppuun, lisää 1 ketjusilmukka ja käännä työ.

3. Tämä on työn oikea puoli. Tällä kierroksella virkkaa silmukoiden takareunaan kiinteäsilmukka. Kierros loppuun, 1 ketjusilmukka ja käännä työ.

4. Virkkaa koko kierros kiinteitä silmukoita normaalisti koko silmukkaan. Loppuun 1 ketjusilmukka ja käännä työ.

Toista 3. ja 4. kierrosta niin pitkään kunnes panta on haluamasi paksuinen. Itse tein 10 kierrosta, jolloin pannan paksuus on 8 cm. Lopuksi ompele kiinni pannan päät saumaksi nurjalta puolelta ja koristus haluamaasi kohtaan.

Koristukseksi tein isoäidinneliön löyhästi virkaten 3 kierrosta. Hyvä ohje isoäidinneliöön löytyy esimerkiksi täältä.