Söpöt kotisukat taivaan väreillä

Katalogi-blogin Katariina, kertoi takertuneensa lankoihin ja saaden itselleen jälleen neuloosin. Täällä myös ollaan hurahdettu täysin, kun lenkkarit päätin, vielä mitään suurempia ajattelematta, vaihtaa puikkoihin ja lankoihin. 

Olen tykännyt pienestä asti käsillä tekemisestä ja juuri neulomisesta. Pienenä tyttönä mummon ompelukoneella, tein pehmoleluilleni vaatteita, neuloin villasukan päivässä ja tykkäsin käsityötunneista, siellä istumisesta ja neulomisesta. Sitten tuli vuosien tauko.

Nyt alun hoipertelu naurattaa. Vaikka muistin kuinka homma etenee, tökkäsi tekeminen aina liian vähään lankamäärään, tai siihen, ettei kyseistä samaa lankaa löydy mistään kaupoista! Parit villasukat jäivät niille sijoilleen ja tajusin myös kuinka paljon lankaa yksi sukka viekään. Aluksi pieleen menneen purkaminen inhotti, mutta mitä enemmän on tehnyt, sitä vaivattomalta purkaminen tuntuu. 

Sainkin muutama päivä sitten valmiiksi summanmutikassa tehdyt söpöt kotisukat, nilkkapituisella varrella, samalla kun katselin Gilmoren tyttöjä. Ihana yhdistelmä muuten! Inspiraatio lähti liitämään ja tein myös ihanat virkatut rusetit koristamaan sukkia. Päätin myös tehdä sukista niin sanotusti eripariset, tuomaan hieman hullunkurisuutta arkeen. Käytin näihin ostamaani Novitan Untuva -lankaa, jonka paketista ilmeni tämän olevan rajoitettu erä. Harmi, koska tämä lanka sukissa tuntuu ihanan pehmeältä ja tekee kylmiin talvipäiviin ihanan lämpöiset jalat. Kun neulominen lähtee rullaamaan, on ihanaa kun voi katsella juurikin lempisarjaansa tai elokuvaa samalla neuloessa ja sitten sukka tipahtaa puikoilta valmiina. Rentouttavaa puuhaa.

Tänään aamulla auringon sarastaessa horisontti oli väritetty samoilla väreillä, kuin tekemäni sukat. Sinisellä ja vaaleanpunaisella. Laitoin sukat aamun kohmettamiin jalkoihini, eikä lattian viileys enää haitannut. Tällä hetkellä, meillä myös sairastetaan, joten taidampa ottaa puikot käteeni ja lähteä soveltamaan jälleen jotain kivaa.

Onko teihin iskenyt neuloosi? Millaisia asioita tykkäätte neuloa tai olette jo neulonut ja olisiko ideoita mitä minun kannattaisi kokeilla? Vinkkaa myös, jos tiedät jonkun ihanan käsityöblogin, josta voisi ottaa inpiraatiota omiin tekeleisiin. Otan vinkkejä enemmän, kuin mielelläni vastaan!