#STORYTIME - Kun tietokonekkin tarvitsi taukoa

Pitkästä aikaa. Pitkästä aikaa pääsen näpyttelemään kirjaimia ruudulle. Pitkästä aikaa kuulen innostuneen näpytyksen korvissani. Mitä tapahtui?

No tapahtui klassinen "mikä hitto tällä tietokoneella oikeen on!?"

Tietokone ei syöksenyt enää valoa näytölle, enkä tiedä vieläkään mikä oikosulku tälle laitteelle kävi noin muutamien viikkojen ajaksi. Muutamia päiviä tutkin ja yritin. Sitten luovutin.

Siinä välissä suoritin osanäyttöä kangaskaupassa ja opin todella paljon asioita. Niin paljon, että jokaisen työpäivän päätyttyä olisin voinut kaatua sänkyyn sen tiedon kanssa ja omat käsityöt jäivätkin hieman vähemmälle.

Tämän jälkeen päätin, että nyt vien tietokoneen jollekkin, joka voi sitä katsoa. Löysin sellaisen ihmisen ja olin jo viemässä laitetta katsottavaksi, kunnes ajattelin kokeilla vielä kerran.

Tyypillisesti minulle käy niin, että kun joku elektroniikkaväline ei toimi ja vien sen toisaalle katsottavaksi se toimii kuin unelma. Joten ajattelin pitää tämän mielessä ja vielä kokeilla.

Tottakai. Tietokone singahti päälle, kuin mitään ei olisi ollutkaan. No taukoa kai vaatii itsekukin välillä.

Ja sitten jatketaan siitä mihin jäätiin. Tietokonekkin myös, jonka kellonaika ja päivämäärä osoittivat sitä päivää, kun laitos päätti sanoa itsensä irti hetkeksi.