Uuden kodin inspiraatioita - Luksusta aamuun aamupalanurkkauksella ja kätevä lajittelupiste jätteille

Tuleva muutto hieman askarruttaa ja stressaa, koska sitä en olisi tarvinnut, enkä halunnut. Kumminkin kun on terveydestä kyse, teen kaikkeni muuton ja uuden kodin eteen, tietenkin. Mutta aina kun tiedossa on muutto tai uusi koti, sisustus inpiraatio ottaa tietenkin vallan ja huomasin, että lauantaipäivä meni selatessa Pinterestin ihmeellistä maailmaa, josta saa ihan mielettömästi inspiraatiota kaikkeen. Millaisia asioita haluan siis toteuttaa uudessa kodissa?

Aamupalakaappi tai -nurkkaus

Pientä luksushenkeä aamun ensimmäisiin tunteihin. Idea aamupalakaapista tai -nurkkauksesta syttytti minut heti. Haluan rakentaa meidän tulevaan kotiin kohdan, josta löytyy kaikki mitä aamuisin tulemme tarvitsemaan. Eli kahvinkeitin ja kahvikupit tietenkin. Lisäksi myös vitamiinit ja muut tarpeelliset, kätevästi yhdestä kohtaa.

Kätevä jätteiden lajittelu -piste

Haluan panostaa uudessa kodissa jätteiden lajitteluun, jota oli suunnittelemassa jo vanhankin kodin puolelle. Ajattelinkin siis kehitellä, jonkun kätevän kohdan lajitteltaville jätteille. Tyypillisesti tämä paikka näin suomalaisella perinteellä on tiskialtaan alapuolella oleva kaappi, mutta koska tiedän, että meillä tulee jäämään kaappi tilaa jonkin verran keittiönpuolelle, käytän hyväkseni myös muita kaapistoja. 

Kun itse tekee, saa mitä tulee

Sisustustavaroissa koitan tehdä mahdollisimman paljon itse. Muutama makrametyyppinen seinäkoriste on jo tiedossa ja lisäksi olen luvannut tehdä tytöilleni heidän huoneeseen unisiepparit, jotka ajattelin ripustaa kauniisti heidän huoneeseensa. Yksi virkkattu matto tulee löytymään, jossain vaiheessa vuotta meidän kodista ja ylipäänsä, jos vain mahdollista teen haluamani sisustustuotteet itse tai käytän vanhoja sisustustuotteita, jotenkin uudella tavalla.

Rakastan sisustamista, mutta olen surkea ostamaan sisustustuotteita. Silloin tällöin, joku sytyttää minut tulisesti. Kun se tunne tulee, tiedän, etten halua siitä edes luopua. Tapanani on, jos jokin asia alkaa kyllästyttämään siinä huoneessa, kokeilen vaihtaa järjestystä jo omistamillani sisustustuotteilla. Sitten koti tuntuu taas ihanan uudelta ja kauniilta.

Haaveena ilmoitustauluseinä 

Haluan rakentaa kotiimme niin sanotun ilmoitustauluseinän. Ei kumminkaan perinteisesti ostaen sitä ruskeaa taulua, johon voi tökkiä nastoilla lappusia sikin sokin, vaan kohdan, jossa olisi lokerikot tärkeille lapuille, kuten laskuille tai muille muistettaville papereille. Lisäksi tietenkin seinäkalenteri ja avaimillekkin saisi olla oma paikkansa, jotta niitä ei tarvitsisi etsiä jatkuvasti. Pinterestistä löytyy ideoita hakemalla "command center".

Vaatteet viikoksi kerrallaan

Kuinka kätevää olisi rakentaa kotiin kohta lastenvaatteille, jossa olisi arkipäiville valmiiksi päivän vaatteet! Ei tarvitsisi enää aamulla tai edellisenä iltana laittaa asioita valmiiksi, kun yhtenä päivänä laittaa vaatteet kerralla kuntoon koko viikoksi.

Millaisia kodin käteviä järjestelyvinkkejä teiltä löytyy? Entä miten olette suunnitelleet jätteiden lajittelun? Kuulisin näitä erittäin miellelläni ja inspiroituisin lisää.

Kuvat ovat kuvakaappauksia Pinterest taulustani, Inspi - Home.

- Jonna