Asuntovaunuelämää

Viime kesänä hankimme "remonttiasunnoksi" asuntovaunun.

Heti kun saimme kaupunkitalomme myytyä, aloitimme maalaistalossa massiivisen remontin hakelämmityksen muuttamiseksi maalämpöön. Kaikki talon alkuperäiset, hajoamispisteessä olleet patterit uusittiin. Samalla keittiö, aula ja kylpyhuone purettiin perustuksia myöten paljaaksi. 

Keittiö Aula Kylppäri

Muutimme asuntovaunuun elokuun 2015 alussa. Peseydyimme läheisellä mökillä ja järvessä. Kokkailimme pihalle pystytetyssä juhlateltassa, johon olimme kantaneet pöytäryhmän sekä vanhan sähköhellan. Melkoista leirielämää siis elimme. Onneksi oli lämmin syksy. Asuntovaunussa oli pienestä koosta huolimatta nukkumatilaa koko perheelle.

Tilapäiskeittiö Vaunuruokailua Siskonpeti

Talolle pääsimme muuttamaan marras-joulukuun vaihteessa 2015. Tuolloin mietittiin, että ihan hetkeen ei tarvitse asuntovaunulla reissuun lähteä: sen verran tiivistä elämää olimme viettäneet neljän kuukauden ajan! Omaa aikaa ja tilaa alkoi arvostaa tuona aikana kummasti! :D

Tänä kesänä kuitenkin heräsi uudestaan idea ja innostus, josko lähtisimme käymään ex tempore vaunulla reissussa jossakin suht lähellä. Vaunu oli seissyt pihassa toimettomana, ja se oli sääli jo sinällään. Ihan hyvä vaunu kuitenkin. Eli ei kun tuumasta toimeen, ja suuntasimme Kouvolaan.

Tykkimäen alue tarjosi kaikkea mielenkiintoista lapsiperheelle viikonlopun ajaksi. Edullisimmaksi tuli hankkia leirintäalueelta majoituspaketti, johon sisältyi kahden päivän rannekkeet Tykkimäen alueen huvituksiin: Tykkimäen huvipuistoon, huvipuistossa olevaan Atreenalin seikkailupuistoon sekä leirintäalueen vieressä olevaan AquaParkiin.

Myös huvipuistoalueen minimaatila oli iso ilo lapsille. Siellä oli jättikaneja, lampaita ja vuohia, joita haaveilemme myös omaan pihapiiriimme. Lisäksi sieltä löytyi porsas, kanoja, kukkoja, poneja ja hanhia.

AquaPark Kouvola Tykkimäen kotieläinpuisto Tykkimäki

Erityistä hupia meille oli kuitenkin tuosta seikkailupuistosta, sillä siellä pääsimme me perheen aikuisetkin seikkailemaan. Seikkailupuistossa oli kiipeilytasoja kaksi: korkea isommille ja matala pienemmille. Tämä oli todella mahtava kokemus ja mieluinen uusi elämys.

2,5 v. seikkailija 7 v. seikkailija 5,5 v. seikkailija

Leirintäalueen yhteydessä pääsi myös esimerkiksi harrastamaan tennistä, suppailua ja soutelua, joten aktiiviloman aineksiakin oli tarjolla. Oikein mainio lähiloma oli kaikkineen tämä.

Vaunuilu on ylipäätään oikein hyvä vaihtoehto hotellimajoitukselle, mökkeilylle ja telttailulle. Oma tunnelmansa tässä. Lapset nauttivat suuresti ja se on se paras palkinto: lasten ilo ja riemu sekä yhteiset elämykset ja kokemukset, yhdessä olo.

Eli ehken asua vaunussa enää voisi, mutta tällaiset pikkupyrähdykset ja minilomat ovat oikein ok!

:) Niina