Kotimaisia superfoodeja

Kotipihaltamme löytyy runsaasti marjapensaita: Viinimarjoja - mustaa, punaista, valkoista. Karviaista - punaista, vihreää.

On pensasvadelmaa sekä suosikkiani pensasmustikkaa.

Mansikkaa ja mesimarjaa tulee pihastamme vain naposteltavaksi. Pakkaseen määrät eivät ainakaan vielä riitä...

Lähimetsistä löytyy lisäksi runsain määrin metsämustikkaa, villivadelmaa sekä puolukkaa. Kun vain kerkiäisi keräämään!

Mitä näistä kotimaisista superfoodeista sitten oikein voisi valmistaa? Miten marjoja voisi hyödyntää?

Itse käytän marjoja esimerkiksi

  • naposteluun sellaisenaan tai vaniljakastikkeen kanssa
  • smoothiena
  • mehuna
  • mehukeittona
  • marjapuurona
  • kiisselinä
  • leivontaan
  • salaattiin
  • lisukkeeksi tai koristeeksi muun ruoan kylkeen

Mikä sen parempi tapa startata päivä kuin hurauttaa vitamiinipommi - marjasmoothie?

Tai laittaa kourallinen marjoja puuron tai rahkan sekaan!

Helppoa! Halpaa! Hyvää! Njam!

Kotimaista! Lähiruokaa! Luomua!

Jo kahdesta desilitrasta marjoja saa huomattavan osan päivän C-vitamiinitarpeesta, tärkeitä kivennäis- ja hivenaineita, kuitua sekä polyfenoleja, jotka auttavat pysymään hyvinvoivana.

Nyt äkkiä pensaita putsaamaan marjoista ja metsään - MARS MARS!

:) Niina