Olohuoneremontti valmistui!

Ensinnäkin pahoittelen pitkää taukoa bloggailussani. Ruuhkavuodet meneillään:  Mies jäi lasten kanssa kotiin ja minä lähdin töihin kokoaikaisesti, joten aikaa kirjoitella ei ole ihan samalla lailla kuin aiemmin. Työni teen pääasiassa Etelä-Savon alueella ja reissupäiviä tulee suhteellisen paljon - vajaan 4 kk aikana auton mittariin kertyi 10 000 kilometriä ja päivät usein venyvät pitkiksi.

Lisäksi terveyteen liittyen ollut vähän kaikenlaista haastetta: Koulujen alussa tuli lentsu kylään ja koko kuusipäinen perhe sai osansa, samaten hetki sitten vesirokko käytiin läpi kahdessa erässä. Nyt sen perään pienimmille tuli perinteinen nuhakuume, mikä nappasi minutkin ja nyt kaksi viikkoa olen ollut saikulla sillä em. nuhakuumeen lisäksi vatsalaukkuni ärtyi niin pahasti, että vietin muutaman päivän sairaalassakin... Refluksivaivaksi tähystyksessä todettiin. Lisäksi kuoletin ja juurihoidatin heiluvan etuhampaani tytön pään kopsahtaessa hyppyhalauksessa suuhuni! Että suurperheessä sattuu ja tapahtuu eikä osumilta voi välttyä... :D

Syksyn aikana remonttia ei olla talolla isommin tehty. Pikkuhiljaa aina vähän jotakin puuhasteltu, lähinnä viikonloppuisin. Tyttöjen huoneen tuunausta aloiteltu pienesti. Takkahuonetta listoitettu (se valmistuu myös tämän vuoden aikana). Piha laitettu talviteloille ja polttopuita varastoitu. Kanoille ja kukolle tehty talvipesä. Ja isäni teki ison urakan autokatoksemme kanssa. Ja mitähän vielä... hmm... Teetätin verhoja keittiöön, takkahuoneeseen ja olohuoneeseen. Ja hei, nyt viimein onkin verhojen kruunaamana toinen huone talossamme saatu kokonaan valmiiksi ja on täten valmis teillekin esiteltäväksi!

Eli tättärääääää, tässä se huone, missä kotonamme eniten aikaa vietetään: OLOHUONE / TELKKUHUONE

Olohuone keittiöstä kuvattuna
Olohuone takkahuoneesta kuvattuna
Olohuone meidän makuuhuoneesta kuvattuna

Remontti aloitettiin kesällä 2015. Aloitimme seinistä. Tapetit seinällä olivat jo repeilleet, kuluneet ja osin eriparia. Päätimme tapetoida seinät uudestaan alkuperäiseen vaaleaan sävyyn. Tapetti on nyt sama kuin makuuhuoneessamme, mutta eri sävyinen - makkarissa tapetti on vaalean harmaa, olohuoneessa vaalean beige.

Päätimme jättää kuprupahvin alta paljastuneen komean hirsiseinän esiin. Samalla huomasimme, että oviaukon paikkaa on siirretty jossakin vaiheessa eikä hirsiseinä ole yhtenäinen. Tämä mahdollisti kuitenkin näppärästi meille oviaukon leventämisen keittiöön.  

Huoneen alkuperäinen leveä lankkulattia kaivettiin esiin vanhan korkkimaton alta ja maalattiin Uulan Helmi-sävyllä. Lankkuja ei välissä irrotettu eikä eristeitä lisäilty. Yksi talvi nyt takana ja totesimme ettei lattia liikaa vedä. Isot patterit tuovat lämpöä mukavasti ja villasukat tarvittaessa jalkaan! :)

Lattiaa maalatessa ei isoa alkuperäiskalustetta, lipastoa, saatu siirrettyä toiseen huoneeseen, joten maalaus tuli tehtyä hieman osissa. Lipaston parina oleva pöytäryhmä sai myös jäädä huoneeseen. Samaa sarjaa oleva seinäkello siirrettiin tuvasta olohuoneeseen. Kello tosin tarvinnee vielä korjausta... Vanha kattovalaisin puolestaan siirrettiin takkahuoneesta pöytäryhmän ylle kruunaamaan kokonaisuus.

Tämä huone on aiemmin ollut sali sekä jossain vaiheessa myös työhuoneena. Nyt päätimme tehdä tästä olohuoneen, sillä huone on niin keskeisellä paikalla ja olohuoneen sohvalta näkee moneen huoneeseen. Sohva on ainoa huonekalu, mikä on ostettu uutena tähän huoneeseen. Vanha sohvaryhmämme siirrettiin takkahuoneeseen. Kirpparilta ostetut nojatuolit olivat aiemmin kaupungissa lasten huoneessa, mutta nyt tuovat kivasti lisäistumatilaa olohuoneeseen. 

Pienet neliön muotoiset pöydät ovat myös kirppariostoja. Niiden avulla saa laskutilaa huoneeseen. 

Kahdesta pienestä pöydästä yhdeksi isommaksi
Valokuvatessa sattui hauskasti perheen lapsista nuorin (11 kk) ja vanhin (7 v) kuvaan...

Vieressä oleva takkahuone valmistuu tosiaan vielä tänä vuonna. Takkahuoneessa nukkuvat tällä hetkellä kolme lapsistamme, sillä - kuten sanottu - tyttöjen huone on vielä kovin vaiheessa (kuten facebookin blogisivulle aiemmin kuvan kera kerroinkin). Takkahuoneen remonttitarina kuvineen tulee siis seuraavana. 

Hyvässä vaiheessa ja pientä tuunausta vailla ovat vielä myöskin alakerran keittiö, pikkuwc, aula, työhuone, kylppäri ja tupa. Saunakin valmistunee joskus tulevaisuudessa - nyt vielä remonttikamojen varastona... Pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Yläkertaan ei vielä tässä vaiheessa isommin ajatustakaan! :D

Nyt nautitaan näistä kahdesta täysin valmiista huoneesta! 

:) Niina

 

ps. Mitä tykkäät uudesta olohuoneestamme?