Ongelmallinen työhuone

Tässä esittelyyn huone, jonka kanssa olen tuskaillut todella paljon. En tiedä miten se ei nyt vaan loksahda sellaiseksi kuin haluaisin. Tarvitsen apuasi.

Huone on haastava muotonsa vuoksi. Ehjää seinää ei ole. Huoneessa on 5 ovea ja yksi ikkuna. Tai itse asiassa kuusi ovea, mutta kulmakomero on näyttöpäätteen taakse piilotettu verholla. Mutta kuitenkin, lyhyttä seinäpintaa toisin sanoen kaikkialla.

Takkahuoneeseen vievä ovi on nyt pois käytöstä. Emme halua siitä läpikulkua tällä erää. Tällä tavoin työhuoneeseen saa paremmin työrauhan, kun ympäri talon ei pääse tästä ravaamaan. Puhelinpöytä asetettu nyt tuohon oven eteen.

Ongelmallinen ovi...

Ovea ei kuitenkaan haluttu pitkän pohdinnan päätteeksi laittaa kokonaan umpeen. Jos mieli joskus muuttuisikin, niin ei olisi iso homma ottaa ovea käyttöön uudelleen.

Nyt tosin mietityttää mitä ovelle tekisi:

a) maalaisi oven seinän väriseksi

b) laittaisi oveen mustaa liitutaulutarraa

c) laittaisi oven eteen verhon

d) tekisi oveen jonkun kuvakollaasin

Auta! Mitä sinä tekisit?

Toinen ongelmakohta on iso vanha pariovi, mikä johtaa verannalle. En löydä tuohon sopivia verhoja mistään!!! Argh!!!

Veranta ei ole käytössä talvella. Verhot ovat nyt suojana, ettei ovista vedä niin kovin. Kesällä ovet kyllä pidetään jatkossa verannalle auki ja verhot jäävät silloin kauniiden ovien edestä suosiolla syrjään. Verhoja olen vaihtanut nyt ties montako kertaa. Alan päätyä siihen, että yksiväriset verhot siihen saatava. Ja valkoiset sellaiset. Pieni tila saisi valoa ja avaruutta lisää vaaleudella. Vaiko sittenkin harmaat?

Millaiset verhot sinä tähän kohden laittaisit?

Toinen ongelmallinen oviaukko

Tässä yksi kuva toissa kesältä, remontin alkumetreiltä, missä näkyy nuo kauniit ovetkin.

Huoneen alkuperäiset värit.

Huoneen seinät on maalattu puunsävystä valkoiseksi. Portaikon kaiteissa ja kapeassa seinävälissä on puolestaan käytetty meidän makuuhuoneen puolipaneleista ylijäänyttä vaaleanharmaata sävyä. Lankkulattia on maalattu myös meidän makuuhuoneesta ylijääneellä Pilvi-sävyisellä Uulan lattiamaalilla. Huoneessa oli aiemmin korkkimatto, mutta kaivoimme alkuperäiset lankut esiin tästäkin huoneesta. Lattiat vähän vetää, mutta mattoja päälle niin ihan hyvin pärjätty.

Levoton huone. Tekstiilit vaihtoon!

Olen pohtinut myös ovien maalaamista. Yläkerran ovi on keltainen. Vaatehuoneen, kulmakomeron ja verannan pariovi ovat vaaleanviherät. Alkuperäiseltä sävyltään tosin luonnonvalkoiset. En kuitenkaan osaa päättää värisävyä: valkoinen, luonnonvalkoinen, musta, harmaa, omenan vihreä, oranssi tai keltainen... Äääääh! Vaikeaa! Eli tässäkin vielä yksi ongelma! :D

Vaatehuoneen vanha ovi.

Mutta oli miten oli. Huone kuitenkin nyt raivattu isolta osin ja ensinnäkin mahdun huoneeseen tekemään töitä! :D Jesh! Se pääasia tällä erää. Ehtiihän tuota tuunata.

On tässä huoneessa kyllä tosiaan paljon hyvääkin, vaikka melkoinen valitusvirsi tästä huoneesta on jo tullut. Tuo ikkuna esimerkiksi. Vanha alkuperäinen ikkuna on jätetty siis paikalleen. Muutoin talossa on uusittu ikkunat jo vuosikymmeniä sitten, mutta tämä kaunis ikkuna on jäljellä, ja siitä näkee valoisalle verannalle ja siitä edelleen takapihalle.

Vanha ikkuna

Lisäksi täällä on mukavia yksityiskohtia, kuten nämä:

Yläkerta ei ole käytössä. Vielä. Portaikko toimii siis nykyään kirjahyllynä minun työhön liittyville kirjoille ja papereille. Portaiden astinosat ovat vielä maalaamatta. Ne maalataan harmaalla. Maalipurkit saavat tosin vielä odotella ensi kesää...

Huonekalut ovat kaikki joko kaupungista muuton mukana tuotuja tai talon alkuperäiskalustoa. Tyylejä yhdistellen menty siis tässäkin huoneessa. Muutoinkin kalusteet hakevat tässä huoneessa vielä paikkaansa. Se ei vielä ole ihan mieleinen. Jokin tässä yhtälössä tökkää. Huone on jotenkin sekava. Levoton. Liikaa kuoseja ja kuvioita. Verhot haluan yksivärisiksi, samoin kuin matot. Siksakit yms saa siirtyä yläkertaan toiseen huoneeseen.

Voidaan sitten vertailla myöhemmin onko tuunattu lopputulos parempi.

Ja tosiaan, matoista puheenollen, saa ehdottaa tähän huoneeseen sopivaa mattoakin! :D

Mutta tässäpä tällä erää työhuoneen esittely. Toivottavasti teiltä tulee hyviä vinkkejä tähän ongelmahuoneeseen. Yleensä minulla selkeät visiot, mutta tämän kanssa tahmaa. Auttakaa. KIITOS! :D

:) Niina