Yksityiskohtia makuuhuoneesta

Vuosi sitten aloitetun pintaremontin myötä on täysin valmista tullut vasta yhteen huoneeseen - aikuisten makuuhuoneeseen. Moni remontoija ja kunnostaja tunnistaa varmasti ilmiön: listat yms viimeistely kun tuppaa jäädä roikkumaan...

Tästä valmiista makuuhuoneestamme bloggasin aiemmin tänä keväänä vanhalla blogialustalla, Bloggerissa.

Tässä postauksessa tulette näkemään aiemmin facebookissa lupailemiani yksityiskohtia tästä samaisesta makuuhuoneesta:

TAPETTI

Makuuhuoneen tapetiksi valikoitui kaunis Tradition 5173-2, vaalean harmaa perinteinen paperitapetti.

Tätä samaa tapettia hieman toisen sävyisenä tullaan näkemään myös meidän olohuoneessa ja takkahuoneessa. Niistä kuvia myöhemmin. Kunhan saamme nuokin huoneet viimeisteltyä...

Tradition 5173-2

 

VERHOT JA MUUT TEKSTIILIT

Huoneeseen valikoitui vanhasta asunnostamme mukana muuttaneet valkoiset verhot. Nämä verhot on Anttilasta ostettu joskus aikanaan. Tämä malli on ihana ja kevyt, laskeutuu kivasti ja on helppohoitoinen. Tätä verhomallia meillä onkin usempaa väriä...

Harmaat rullapimennysverhot ovat Jyskistä. Kuten myös verhotangot. Tämä samainen verhotanko valikoitui kotimme jokaiseen verholliseen ikkunaan.

Makuuhuoneen tekstiilejä

 

Pörröinen vaalea viltti sängyn päädyssä on Ikeasta, kuten myös kehdon luonnon vaalea viltti. Myös päiväpeite ja tyynyt vuoteella ovat Ikeasta. Sieltä löytyy minun makuuni mieluisia tekstiilejä ja niitä kodissamme vilisee enemmänkin. Räsymaton on äitini ostanut minulle (jostakin) ensimmäiseen omaan kotiini aikanaan. Nyt se löysi paikkansa makuuhuoneestamme. 

Verhotanko Jyskistä Tekstiilejä Ikeasta Rahi Askosta, taulu Clas Ohlsonilta

Pitsiunelma Askosta hankitun nojatuolin päälle löytyi kirpputorilta. Se on niiiin kaunis - aarteeni! Punottu rahi on myös hankittu Askosta.

Pitsiunelma kirpparilta

 

LATTIA

Huoneesta kaivettiin tosiaan vanha lankkulattia esiin. Lattia sai pintaansa Uulan sävyä Pilvi.

Uulaa lankkulattiassa

Makkarin "yöpöytänä" palvelee kaverilta aikanaan ostettu tv-taso. Kynttilälyhty on Amanda B:stä. Seinällä, aitiopaikalla, roikkuu Ruotsista hankittu iso unisieppari.

Kauniita unia!

SÄILYTYSTILA

Makuuhuoneen yhtä seinää koristaa  - lapsena vihaamani - vanhat kaapit. Nyt ihailen niitä! Niin ne ajat ja ajatukset muuttuu... Kaappitilaa on siis reilusti huoneessa, mikä on poikkeuksellista muihin talon huoneisiin verrattuna. Kaapit maalattiin valkoisella ja puolipanelit sekä listat Uulan harmaasävyllä Sade.

Vanhat kaapit

Talon alkuperäiskalustoon kuuluva ihana peililipasto sai kunnian jäädä ihastuttamaan huonetta. Huoneessa on siis sulavasti sekaisin sekä uutta että vanhaa. Pinnasänkynä palvelee samainen sänky jossa olen itse pienenä köllinyt. Nostalgista.

Makuuhuoneen vanhoja aarteita

 

VALAISTUS

Valaistuksena makuuhuoneessa on talon toisesta makuuhuoneesta tänne siirretty kaunis hapsulamppu. Lukuvaloina puolestaan remonttivalaistuksestakin tutut roikat. Lisäksi huoneessa on talviaikaan käytössä ledit sekä valopallot (kts. kuvat ylempänä).

Roikat sisustuksessa

Huoneesta tuli oikein kaunis ja miellyttävä tunnelmaltaan. Vai mitä olet mieltä?

:) Niina