Aarrekartta

Haaveilu <3  Mikä ihana tapa viedä ajatukset kauas pois arjen harmaudesta ja velvollisuuksista, ja antaa mielen vaipua positiiviseen ja rentoutuneeseen tilaan. Itse vannon tän asian nimeen, eikä tätä voi hehkuttaa tarpeeksi. Hektisen elämän keskellä kulkee helposti ns. laput silmillä ja hyvin kapealla näkökentällä, sillä elämä pyörii kovaa vauhtia tiettyjen asioiden ympärillä. Joskus on hyvä ottaa time out ja pysähtyä hetkeksi haaveilemaan. Se on omaa aikaa, irrottautumista tästä paikasta ja ajasta ja itsensä kuuntelemista. Haaveilu on myös itsensä inspiroimista. Parhaimmillaan se herättää meissä intohimoa, motivaatiota ja määrätietoisuutta asioita kohtaan, joita haluamme tehdä ja saavuttaa. Samalla se voi viedä meitä huomaamatta kohti niitä paikkoja ja asioita, joihin tunnemme vetoa.

Unelma-aarrekartta on asia, jonka tarkotuksena on helpottaa omien tavotteiden ja haaveiden konkretisoimista ja toteuttamista. Tarkotuksena on siis luoda paperille/koneelle/milleikinä kuvin, sanoin, lausein, värein, numeroin, piirtäen asioita, joita haluaisi tehdä ja toteuttaa seuraavan vuoden aikana. Mun mielestä tää on kertakaikkiaan ihana ajatus, ja hakkaa uuden vuoden lupaukset 6-0! Sulle annetaan ns. täysin vapaat kädet luoda sun seuraava vuosi, millainen se on ja mitä se pitää sisällään. Huikeeta! Tää ei kuitenkaan ole ihan niin yksinkertasta. Ideana on saada konkretisoitua ne villeimmätkin haaveet, myös kaikki ne jotka ei sillä hetkellä tunnu mitenkään mahdollisilta. Mitään ei siis saa suodattaa. Miksi? Koska asia joka ei mielestämme ole mahdollinen toteuttaa, ei tule koskaan toteutumaan, koska emme anna sille edes mahdollisuutta toteutua. Eihän kukaan voi oikeasti tietää, mitä elämä tuo tullessaan. Mikset siis toivoisi siltä kaikkein parasta ja villeintä asiaa? Ideana on saada ylös niin tärkeitä, isoja ja henkilökohtaisia juttuja, että et välttämättä haluaisi kertoa niistä muille. Tällöin olet ainakin ollut rehellinen itsellesi etkä todennäköisesti suodattanut sitä, mitä ihan oikeasti haluat. Tän kanssa ei kannata olla liian kriittinen, vaan antaa luovuuden viedä. Ite tykkään eniten kuvista, koska jo pelkästään intensiivisestä katseesta tai värimaailmasta voi huokua monia asioita, joita haluaa elämäänsä saada ja tuntea. Heittäydy villiksi tän kanssa! Riittää että itse tiedät, mitä kuva, sana tai värit sulle merkitsee.

Kun aarrekartta on valmis, se olisi hyvä sijoittaa näkyville paikkaan, josta näät sen edes vilaukselta joka päivä (taustakuvaksi, jääkaapin oveen..you name it). Kun saat päivittäin muistutuksen unelmistasi ja asioista joita kohti haluat mennä, alat alitajuisesti tekemään pieniä juttuja ja valintoja niiden eteen. Näin pääset jatkuvasti hieman lähemmäs sitä jotain.

Mun koneelta löytyy erilaisia "aarrekarttoja" useiden vuosien takaa, ja kun selailin niitä pitkästä aikaa, huomasin jotain. Eräs kuvakollaasi lukiovuosilta sisälsi kuvan kapeasta polusta, joka avautui kirkkaan turkoosiin vesiputoukseen keskellä vihreää sademetsää. Kun jäin katsomaan kuvaa tarkemmin tajusin, että olen ollut tuolla. Kyseinen vesiputous sijaitsee Costa Ricassa, jossa olin ensimmäisenä välivuotena. Kylmät väreet meni pitkin selkää. Asia, josta olin haaveillut teininä lukiossa, oli oikeasti tapahtunut vain vuosi lakituksen jälkeen. Vesiputouksen ja sademetsän näkemisen lisäksi kyseessä oli myös haave yksin matkustamisesta toiselle puolelle palloa. Kuvakollaasin tekohetkellä se tuntui muiden asioiden tapaan kaukaiselta ja utopistiselta. Nykyään se on sama vesiputous on ikuistettuna reissukirjaan itse ottamillani kuvilla. Asia, joka tällä hetkellä tuntuu mahdottomalta ja hullulta, voi jo vuoden päästä tuntua ihan mahdolliselta ja itsestäänselvältä jutulta, joka on jo ehkä toteutunut. Kannattaa siis hetkeksi vapauttaa itsensä tosielämän realiteeteista ja vaipua pilvilinnoihin luomaan elämää, jota tulevaisuudessa haluaa elää.

Mitä tekisit, jos kaikki olisi mahdollista? Inspiroivaa viikonloppua! <3

Dreaming <3 What a great way to relax your mind and listen to your inner voice. Too often we're dealing with stress and running around the clock with no time to ourselves. Sometimes it's good to take a break, breathe deep and close your eyes. Feel yourself - how are your body, mind and thoughts? There might be a negative sound in your mind or your body might feel powerless. Maybe you're not actually doing the things you would like to do in everyday life? In that case, dreaming is the best medicine. Free your mind from reality and fall in your dreams. Inspire yourself.

I love to do photo collages as dream maps to concretize my dreams to myself. In this kind of map there can be photos, words, colours, numbers, whatever describes your goals well. The main thing is to not hold back yourself while doing this - the crazier the better. The idea is to put the dream map in some place from where you'll see it everyday. When you see those goals constantly, eventually you're going to do things and make choises that will take you everytime a bit closer to your dreams. Usually this clears up my thoughts and makes it more easy to actually do something to make them happen in future. It also brings good energy around me which makes me more positive and helps me to get through all the things I'm currently dealing with. I think you can compare dreaming to meditation. It's all about listening to yourself, inhaling positive energy and exhaling all the negativity. By believing in yourself and your dreams, you can achieve whatever you want to. Forget your fears and the pressure of how others think you should do things. There's always going to be someone telling you how you should live. Ignore all that and go wild. There's no limist in this universe. Create something awesome around you. Don't be afraid of to be YOU.

What would you do if everything's possible? Have an inspiring weekend! <3

photos: google.fi