Behind the scenes

Miia de Madrid. Miksi Madrid?

Ensimmäinen postaus raapaisi pintaa Kuuban reissusta ja Suomessahan tässä vielä reilu kuukauden verran asutaan, mut muutto Madridiin lähenee kovaa vauhtia. Lufthansan koneeseen pitäisi nimittäin astua aikaisin sunnuntaiaamuna 20. päivä syyskuuta, koko elämä kahteen matkalaukkuun pakattuna. En voi varsinaisesti sanoa tän olleen mun pitkäaikanen unelma ja tavoite, koska mun unelmat heitti pari kertaa volttia lukion jälkeen, mut ulkomaille olen hinkunu jo yläasteelta asti. Muuton, päätöksen ja motiivien syitä on kyselty multa hirveesti viimisen vuoden aikana, joten tässä vähän behind the scenes -matskua!

                                  Kuva: Marko Laukkarinen

Kuopion Musiikkilukion tanssilinjan jälkeen mulla oli selvät sävelet: tanssikouluun ulkomaille. Heti valmistumisen jälkeen kesäkuussa 2013 lähdin parin viikon treeni- ja pääsykoereissulle Tukholman Balletakademieen, mutten päässyt sisään. Täähän vaan kasvatti mun kunnianhimoa ja päätin treenata vuoden ja hakea uudestaan. Ekana välivuotena muutin hetken mielijohteesta Helsinkiin, jotta pääsisin kunnolla treenaamaan tanssia. Ton vuoden aikana mulla oli aikaa miettiä asioita ja sain vihdoin myönnettyä itelleni, ettei minusta tule tanssijaa. Luovutin. Olin hukassa mun tulevaisuuden kanssa ja halusin nollata suomielämän hetkeksi, joten karkasin ulkomaille.

Kuukauden espanjan opiskelu Costa Ricassa oli vastaus mun rukouksiin ja avas mun silmät mahdollisuuksille. Siellä todella ymmärsi, että kaikki ovet on avoinna. Selvittelin jo siellä ollessani yliopistotutkintoja Australian Sunshine Coastilla, ja Suomeen palattuani jätin läheisteni pienestä painostuksesta huolimatta menemättä kaikkiin liikunnanohjaajan koulutusten pääsykokeisiin, joihin olin hakenut. Halusin enemmän. Mulle selvisi, että urheilutieteitä voi opiskella Sunshine Coastin yliopiston lisäksi myös Madridissa, ja pikkuhiljaa se alko tuntumaan oikeelta paikalta mulle (sanoo neiti joka ei ollut koskaan käynyt ko kaupungissa). Espanja on ollu mun rakkausmaa ja espanjan kieli musiikkia mun korville niin kauan kun muistan, ja koska halusin oppia puhumaan kieltä natiivien tasolla, oli päätös helppo. Heinäkuussa 2014 laitoin hakupaperit postiin ja tein tarvittavat kielikokeet ja testit, ja maanantaina 18.8. 2014 pamahti jymyuutinen mun sähkäriin – olin sisällä!! Heittämällä vuoden kohokohta!

Sain vihdoin jonkinlaisen mielenrauhan mun tulevaisuuden kanssa, ja jäin hyvillä fiiliksillä vielä vuodeksi Suomeen. Noihin fiiliksiin vaikutti vahvasti myös edessä häämöttävä Kuuban reissu, sillä kerkesin syksyn aikana ajaa itteni loppuun töiden osalta ja kaipasin taas muistutusta siitä, et mitä tältä elämältä oikeesti haluaa. Kyseinen reissu karaisi omalla tavallaan ja madalsi jo ennestään melko matalaa kynnystä lähteä (Kuubasta tulossa lisää juttua myöhemmin!). Tulevaisuus oli siis lyöty lukkoon: School of Sport Science, Universidad Europea de Madrid! Näin jälkeenpäin ajateltuna, en tiennyt itestäni vielä mitään ku vedin valkolakin päähäni. Kaksi reissuntäyteistä välivuotta todella kannatti, enkä kertaakaan katunu että jätin menemättä niihin pirun pääsykokeisiin Suomessa ;)