Benalmadena

Ah, merta!! Näiden kuvien katsominen saa aina hyvälle tuulelle :) Espanjan etelärannikolla sijaitseva Benalmadena on mulle erityisen rakas paikka. Ensinäki siksi, että siellä olen käynyt monen monet kerrat joko perheen tai ystävän kanssa. Lisäksi siellä syttyi rakkaus espanjankieltä ja matkustelua kohtaan. Muistan aina, miten 15-vuotiaana nojailin meidän loma-asunnon parvekkeen kaiteeseen, katselin merelle ja pohdin ekan kerran ääneen, millaistahan olisi asua Espanjassa. Paljon matkustaneet isovanhmpani tekivät heti selväksi, ettei elämä ulkomailla ole sama kuin loma. Sen olen siitä lähtien tiedostanut hyvin kirkkaasti. Mutta enhän miä ulkomailta lomaa halunnutkaan, vaan elämän ;) Muistan myös elävästi kuinka isoisäni patisti minut tilaamaan ruuat koko perheelle paikallisessa ravintolassa, espanjaksi tietenkin. Sönkötin suomalaisaksentilla tilauksen, tarjoilijan kehuessa kielitaitojani maasta taivaisiin. Tarjoilijalle ja kaikille muille varmasti vain hauska hetki muiden joukossa, mut uskon, että mulle kyseisellä tilanteella on varmasti ollut tosi iso vaikutus mun espanjankielen oppimiseen. Oon aina uskaltanut puhua kaiken, mitä mieleen tulee. Oli se kieliopillisesti oikein tai ei. Se on iso avain ja katalyytti niinkin monimutkaiseen prosessiin, kuin kielen oppiminen. Jos mulla joskus tulevaisuudessa on lapsia, haluisin vaikuttaa heihin samalla tavalla ja opettaa olemaan rohkea, mitä tulee matkustamiseen ja kielilläpuhumiseen.

Mun viimeisin visiitti Benalmadenassa oli heinäkuussa 2012 hyvän ystäväni kanssa. Lähdimme tänne viikoksi rentoutumaan ja nauttimaan auringosta. Benalmadena ja etenkin Puerto Marina on tosi kaunista aluetta, jossa voi ihailla upeita rakennuksia ja persaukisia paatteja keinumassa hiljalleen satamassa. Täällä näkee usein hääpareja valokuvaajan kanssa, ja mun ylppärikuvatkin on otettu täällä. Tää on ehdottomasti turistikohde, mut mikäli vilkas ja värikäs meno ei haittaa, viihtyy täällä varmasti :) Hyviä ja edullisia rafloja löytyy rantakatujen kakkoskerroksesta ja ylemmiltä kaduilta paljon, ja mikäli haluaa illallistaa fiinimmin, löytyy sitäkin varten upeita lokaatioita. Eräs rantakadun varrella sijaitseva ulkoilmaravintola on rakennettu veden päälle, ja tunnelma on etenkin iltaisin ihana. Kevyt ja lämmin merituuli, sinisävyiset valot ja ohikulkevat ihmiset tekevät ilmapiiristä rennon, mutta eläväisen.

Me ollaan oltu täällä yleensä loppukesästä tai alkusyksystä, elo-syyskuussa. Kerran olimme perheen kanssa täällä toukokuun lopussa. Silloin oli vielä aika viileää, vaikka aurinko paistoikin välillä kuumasti. Lisäksi satoi muutamana päivänä. Sukulaisemme olivat täällä kerran maalis-huhtikuussa, ja heille puolestaan sattui huikeet kelit. Kevät on siis aina vähän arpapeliä säiden puolesta, mut heinäkuusta syyskuuhun on varmasti parasta aikaa tulla tänne :) Elokuu on paikallisten suosituin lomakuukausi, eli silloin täällä ravaa myös paljon espanjalaisia turisteja.

Me ollaan usein käyty Málagassa Benalmadenasta käsin. Matka kestää bussilla about tunnin, riippuen vähän liikkuuko ruuhka-aikoihin vai ei. Bussilla (tai junalla) pääsee toki myös länteen päin suomalaisten suosimaan Fuengirolaan, jos haluaa isoille markkinoille. Mun isovanhemmat on myös täältä käsin käyneet Gibraltarilla sekä Sevillassa. Madridista pääsee junalla Benalmadenaan noin kolmessa tunnissa :)

Tollanen rusketus kelpaisi koska vaan! Heti on paljon Miiamaisempi fiilis ku on naama täynnä pisamia ja ihossa vähä pigmenttiä. Eräs kaveri suomesta sanookin minua snickerspatukaksi :D Sitäkin nimeä tottelen ihan mielellään! Toivottavasti pääsen taas pian Espanjan "kesämökille" Benalmadenaan :)