Book tips - Mindfulness

Viime aikoina on tullut luettua aikaisempaa enemmän, ja oon suorastaan hurahtanut lukemiseen. Tykkään opiskella ja oppia uutta, joten inspiroivat ja ajatuksia herättävät kirjat on toimineet mulla itseni kehittämisenä viime kuukaudet. Lisäksi kielitaito karttuu ja pysyy yllä, ja tällaisena kielirakastajana se motivoi kahlaamaan vaikealukuisiakin teoksia läpi. Etenkin Espanjassa elämäntilanteen ollessa normaalia rauhallisempi tuli lukemisesta ihan jokapäiväinen tapa, ja hamstrasin uusia kirjoja jatkuvasti. Suomessa olo on ollut jotenkin rauhaton ja sen takia ei kirjan ääreen ole malttanut kunnolla hiljentyä, mut tähän aion tehdä muutoksen. Tänään haluankin vinkata teille kolme inspiroivaa, rauhoittavaa ja motivoivaa kirjaa, joista olen itse saanut paljon irti.

Lately I've been very keen on reading. I love to study and learn new things, so now without an actual studies inspiring and thought-provoking books have been my way to improve myself. In addition reading is a good way to advance and keep up language skills. Especially in Spain reading was a daily routine of mine and I gathered new books continually. Here in Finland I've been feeling a bit restless all the time so haven't read as much as in Spain, but I'll do my best to get back to daily reading. At the end of the day it's a good way to relax the mind. Today I'm going to share my current top 3 books about mindfulness, hope you'll find them as inspiring as I do!

Michael Acton Smith - Calm (kuvissa espanjankielinen versio Calma) on ihanan värikäs, hyväntuulinen ja monipuolinen rauhoittumispaketti rauhattomille luonteille, joka on jaettu kahdeksaan osa-alueeseen: luonto, nukkuminen, matkustelu, suhteet, työ, lapset, luovuus ja ruoka. Kuvissa näkyvän espanjankielisen version kannessa lukee "relaja la mente, cambia el mundo", eli rauhoita mieli, muuta maailma. Kirja pursuaa voimaannuttavia ja aurinkoisia ajatuksia, kuvia ja elämänviisauksia. Tätä ei ole tehty luettavaksi yhdellä kertaa, vaan ideana on poimia tilanteeseen sopivia juttuja aina tarpeen tullen. Kirjan ohelle on tehty myös tunnelmalliset nettisivut, joiden ideana on tarjota virtuaalista jeesiä meditaatioon ja arjen kiireistä rauhoittumiseen -> https://www.calm.com/

Michael Acton Smith - Calm (the book in the pics, in Spanish) is colourful, cheerful and multifaceted book for restless minds, which is shared in 8 different parts: nature, sleeping, traveling, relationships, work, kids, creativity and food. In the Spanish version of this book shown in the pics it says "relaja la mente, cambia el mundo" which means relax the mind, change the world. This book is full of empowering and sunny thoughts, photos and wisdoms of life. Find out more from the website -> https://www.calm.com/

Elizabeth Gilbert - Big Magic, creative living beyond fear avaa kirjailijan tai minkä tahansa taiteilijan näkökulmasta, mitä ovat inspiraatio ja luovuus, ja miten ne liittyvät luovaan elämiseen. Kirja kyseenalaistaa yleisiä ajatusmalleja, ja antaa lukijalle motivaatiota ja rohkeutta tavoitella haluamiaan asioita. Tätä lukiessa jäin itse välillä miettimään omia haaveitani ja sitä, miten helposti itseään ja omia tekemisiään yleensä aliarvioi. Jos minkäänlainen luominen on lähellä sydäntä, lue tämä!

Elizabeth Gilbert - Big Magic, creative living beyond fear is all about inspiration and creativity and how these two work in everyday life from artistic point of view. This book gives motivation and courage to chase the biggest dreams and brings a bit of the magic of life into reader's day. Highly recommended!

Tommy Hellsten - Saat sen mistä luovut on tämän top kolmosen suomalaisvahvistus, joka avaa monimutkaista ilmiötä nimeltä elämä oivaltavien paradoksien avulla. Kirja on sävyltään hieman syvällisempi ja onkin niin sanotusti painavampaa luettavaa, mutta oikean fiiliksen sattuessa loistavaa tavaraa! Kun olin itse kahden vaiheilla yliopiston lopettamisen suhteen, löytyi tästä kirjasta hyviä elämänviisauksia, joiden avulla omaa päätöstä oli helpompi lähteä rakentamaan. Muutos ylipäätään taitaakin olla teoksen punainen lanka, eli mikäli pähkäilet ison elämänmuutoksen kanssa, voi tästä kirjasta löytyä helppiä. "Järki ei ole väline, jolla ratkaistaan elämän suuria kysymyksiä vaan se on väline, jolla pysytään hengissä."

The last one is by Tommy Hellsten, famous Finnish writer and I don't know if there're any translations made from it.

Aurinkoa ja leveitä hymyjä :)  / Sending all things positive to you!