HeiHei! Study & Travel

Erehdyin tossa vilkasemaan kalenteria ja tajusin samalla että oon enää 10 PÄIVÄÄ Suomessa! Mitämitä?! Tuntuu et kaikki on ihan kesken enkä ole yhtään valmistautunu. Tosin itseni tuntien tiedän, että mulle tulee "valmis" olo vasta sitte ku olen kamojeni kanssa kentällä, jos silloinkaan. Kentällä sitä tosin ollaan jo siinä pisteessä, että se mitä jäi tekemättä, jäi tekemättä. No can do. Eniten odotan sitä hetkeä, kun astun koneeseen ja voin huokasta syvään. DONE. Sit on kaikki mahdollinen tehty, suoritettu ja stressattu. Voin antaa mun elämän 4,5 tunniksi isompien voimien haltuun, ja leijua hetken jossain stressittömässä tyhjiössä. Palataan todellisuuteen sit vasta Ranskan etelärajan paremmalla puolella...

Mainitsin aikasemmin, että hain opiskelemaan Madridiin HeiHei! Study & Travel:n kautta. Kyseinen "matkatoimisto" toimii opiskelujen osalta samalla tavalla kuin KILROY, eli he auttavat hakemaan kouluihin ilman mitään lisämaksuja. Eksyin sivuille alunperin puolivahingossa, kun etsiskelin inffoa UEM:stä (mun yliopisto) puoltoista vuotta sitten. Laitoin yhteydenottopyynnön menemään ja pian mulla olikin tapaaminen sovittuna Helsinkiin. Sain henk.kohtasen esittelyn kyseisestä yliopistosta ja tutkinnoista, joista olin kiinnostunut. Päätin samana päivänä hakea, joten sovittiin uusi tapaaminen hakupapereiden täyttöä varten. Sain siis tätä kautta suomalaisen "tuutorin", joka jeesasi hakuprosessin läpi ja oli yhteyksissä kouluun mun puolesta. Jo pelkästään monisivuisten hakupaperien täyttö espanjaksi olisi tuottanu ongelmia ja vienyt hirveesti aikaa, ja todennäkösesti olisin täyttänyt lomakkeita väärin. Tän takia oli suuri helpotus, että oli joku auttamassa. Lukuisten lomakkeiden lisäksi piti käydä Espanjan konsulaatissa ja lopulta postitin ison kasan papereita koululle.

Mun kouluun (ja käsittääkseni moniin muihinkin yksityisiin yliopistoihin ulkomailla) tarvitaan lukion päättötodistus. Sen lisäksi pitää läpäistä netissä suoritettavat valintakokeet. Mun tutkinnossa opetuskieli on espanja, joten myös "pääsykokeet" on sillä kielellä. Tein muistaakseni kolme erilaista koetta, joista kahdessa oli kysymyksiä espanjaksi liittyen esim. omaan käyttäytymiseen ryhmässä ja omaan oppimiseen. Kysymyksiin vastattiin aikaa vastaan. Kolmas testi oli nimeltä yleistietokoe, ja se olikin elämäni vaikein koe! Valmistauduin siihen googlaamalla pikasesti juttuja mm. Espanjan kuningaskunnasta, NATO:sta, YK:sta ja ilmastonmuutoksesta (hyvä Miia! :D). Koe tehtiin livenä skypen välityksellä niin, että eräs opettaja koululta soitti mulle sovittuun aikaan, ja piti henkilökohtasen koetilaisuuden. Sain eteeni kymmenen tehtävän lomakkeen, tehtävänannot ja vastaukset espanjaksi tottakai. Ensimmäisessä kysymyksessä käsiteltiin tyylimyllyjen tuottavuutta, ja se oli siis puhdasta matikkaa. Tässä vaiheessa alkoi tuskanhiki nousta pintaan :D Toisessa kysymyksessä testattiin kemiaa, kun piti selvitellä leipätaikinan kohoamisreaktiota. Seuraavissa tehtävissä piti mm. analysoida diagrammia USA:n väestönkasvun noususta, ja selostaa sanallisesti (espanjaksi) miten pystyy laskemaan kuvassa näkyvän asunnon pinta-alan. Viimeisimmät kysymykset liitty Toiseen maailmansotaan ja evoluutioteoriaan. Mulla meni puoliksi lottoamiseksi tämä koe, ja kun sain skypen suljettua, koko unelma opiskeluista Madridissa mureni mun silmissä! Taisin soittaa äitille töihin ja sanoa, ettei mulla ole tulevaisuutta :D

No läpihän ne kuitenkin meni, ja noin kaks viikkoa testien tekemisen jälkeen sähkäriin tuli viestiä, että sisällä ollaan! Helpotus oli suuri :) Eikä toi skypekoekaan niin kauhea tilanne ole, miltä ehkä vaikutti. Oma jännittäminen vaan tekee siitä sellasen. Mulla ei varmasti menny kaikki oikein, ja silti pääsin läpi. Uskon et siinä testataan lähinnä kielitaitoa ja paineensietokykyä, mikä on hyvä, etenkin jos aikoo opiskella espanjaksi. Tän jälkeen olin taas paljo yhteyksissä mun "tuutoriin", joka ohjeisti eteenpäin hakuprosessissa. Nyt oltiin jo sisällä, mut vielä oli paljon juttuja hoidettavana. Lykkäsin tosiaan opiskelujen alotusta vuodella, eli mulla oli hyvin aika hoitaa asioita.

HeiHei! Study & Travel:n kautta voi hakea yliopistoihin ja korkeakouluihin sekä ympäri Eurooppaa, että Euroopan ulkopuolelle. Sivuilta löytyy tietoa kaikista kouluista ja tutkinnoista, joihin heidän kauttaan voi hakea. Olin heinäkuussa Helsingissä lähtöorientaatioillassa, jonne tulivat kaikki syksyllä ulkomaille lähtevät opiskelijat, jotka oli hakenu kouluihin nimenomaan HeiHei! Study & Travel:n kautta. Porukkaa oli lähdössä aina Briteistä Sveitsiin ja Kuala Lumpuriin. Sivuille pääset tästä! Suosittelen vilkasemaan sivut läpi, jos yhtään kiinnostaa ulkomailla opiskelu, tai jos vaan haluaa inspiroitua kansainvälisestä meiningistä :) Sivuilta löytyy myös opiskelijoiden kirjottamia blogeja, joista voi lukea fiiliksiä eri aloista ja kouluista suomalaisen silmin. Sain tänään kuulla, että myös mun blogi on nyt julkastu tuonne, ja sinne pääset tästä! Blogeihin päivittyy juttua noin kuukauden välein, liittyen nimenomaan opiskeluun ja elämään ulkomailla :) Enjoy!