La Latina

Tässä trimesterissä mulla on aina tiistaisin vapaa, ja tällä viikolla se tuli omatoimisen opiskelun sijaan vietettyä varsin onnistuneesti Idan kanssa, kierrellen pitkin Madridin keskustaa. Meillä oli suunnitelmissa tutustua keskustan alueella sijaitsevaan La Latina -nimiseen kaupunginosaan, jossa en ole itsekään koskaan käynyt. Oon kuullut tästä paikasta paljon, ja kun ensimmäisen kerran kuulin kyseisestä alueesta, sanoin hyvin Miiamaisesti että sinne mun pitää jossain vaiheessa muuttaa. Ihan vaan ton nimen takia. Latinahan on siis osana keskustaa, muttei kuitenkaan ihan ydinkeskustaa. Me lähdettiin keskustassa sijaitsevan Mercado de San Miguelin luota kävellen lounaaseen päin keskustasta, ja pian olimmekin jo La Latinan alueella.

Tunnelma muuttui heti ihan erilaiseksi kuin ydinkeskustassa. Turistien määrä romahti selvästi ja vastaan käveli suurimmaksi osaksi paikallista porukkaa. Vaateliikkeet ja ravintolat eivät olleet niin "esillä" kuin ydinkeskustassa, vaan paljon huomaamattomampia ja jopa hieman piilossa ohikulkijoilta. Kauniita ja värikkäitä rakennuksia kapeilla kaduilla, pieniä kauniita parvekkeita ja sokkelomainen katukuva. Huokailtiin moneen kertaan tuolle kaikelle. Eksyimme erääseen söpöön kahvilaan erittäin terveelliselle (not) välipalalle eli pullalle ja cappuccinolle. Itse en tykkää kahvista ollenkaan, mut joskus on "luksusta" ottaa cappuccino extravaahdolla ja olla juovinaan jotain kahvin tapaista ;D Illemmalla käytiin sushilla, ihan vaan ton mun t-paidan takia.

Jossain vaiheessa löydettiin sattumalta tää kaunis näköalapaikka upeine patsaineen, ja jäätiin kuvailemaan maisemia. Näissä kuvissa keli näyttää tosi lämpöseltä, mut tuolla tuuli niin kovaa et aika pian oli pakko jatkaa matkaa kun tuli kylmä.  T-paita ja ohut kesätakki näin lokakuussa voi toisinaan olla hieman liian vähän, vaikka Espanjassa ollaankin :D Ja taas suomityttöjä paleltaa...

En varmaan ikinä pääse yli rakennusten kauneudesta täällä! Tääkin kerrostalo on kuin mikäkin pitsinen hattarapilvi keskellä kapeita sokkeloisia katuja. Mielelläni omistaisin yhen noista parvekkeista...

Ihana päivä taas takana ja me molemmat oltiin ihan myytyjä Latinalle! Liikuttiin koko päivä kävellen, ja noin hyvällä kelillä se on ehottomasti paras vaihtoehto. Metroilla liikkuessa sitä oppii tuntemaan vain ne alueet metropysäkkien ympärillä, mut näin saa selkeemmin kartotettua koko aluetta ja oppii hahmottamaan paikkojen sijaintia paremmin. Oli ihanaa päästä liikkumaan ihan uudella alueella ja fiilistellä ihan uutta puolta tästä kaupungista. Sai kyllä taas viettää aika onnellisia hetkiä ja tuntea suurta kiitollisuutta tästä kaikesta :)

Kiitos Ida <3