Madrid for the first time

Ensikosketus mun tulevaan kotikaupunkiin oli viisipäiväinen girls getaway toukokuun lopulla mun ja saksalaisen ystäväni synttäreiden kunniaksi. Meillä tosiaan sattuu synttärit viikon sisään, ja jo vuonna 2014 Costa Ricassa päätimme, et seuraavaksi treffataan Espanjassa. Tutustuimme Costa Rican Tamarindossa, kun opiskeltiin espanjaa samassa kielikoulussa. Kun kuulin päässeeni yliopistoon Madridiin, oli synttärireissumme kohde selvillä.

Pitkästä aikaa Espanjassa! Home sweet home right? ;) Oon käyny monet kerrat Espanjassa joko perheen tai ystävän kanssa, mut tää kerta oli monella tapaa erityinen. Ensinäkin olen aina lomaillu Benalmadenassa, etelärannikolla. Toisekseen tää oli mun ensimmäinen hotelli/hostellikokemus tässä maassa. Kun nousin koneesta ulos, tunnistin tutun espanjatuoksun heti.  Nyt oli senkin puolesta erityinen fiilis tulla Espanjaan, että olin tulossa ensimmäistä kertaa mun tuleville kotihuudeille.
Koko tän viisipäiväisen reissun parhaita hetkiä oli ehdottomasti se, kun nähtiin A:n kanssa reilu vuoden tauon jälkeen. Niin absurdi fiilis, kun rakas Costa Rica- ajan sisko seisoo yhtäkkiä siinä nenän edessä, ja vielä Madridissa! Eihän siinä muu auttanut kun avata skumppa ja fiilistellä meidän söpöltä pikku partsilta kaupungin hälinää ja sitä, että vihdoin ollaan samoilla leveyspiireillä :D Kun vuonna 2014 ite palasin Costa Ricasta suoraan Suomeen, A puolestaan jatkoi sieltä Ecuadorin kautta Jenkkeihin ja sieltä Euroopan kautta Aasiaan, reissaten yhteensä 9 kuukautta. En ollut kade en ;) Meillä oli söpö pikku hostelli aivan Plaza del Solin läheisyydessä ydinkeskustassa, ja sijainti oli mitä mainioin! 1O minuutin kävelymatkan päästä löytyi mm metro, hyviä rafloja sekä pari hyvää clubia. Sain vielä hotellihaukkana napattua meille huipputarjouksen kyseisestä huoneesta, joka jäi maksamaan 20e/yö/henkilö. Keskustassakin voi siis majoittua ilman, että joutuu pulittamaan suuria summia jättihotelleihin :)

Ensimmäinen kokonainen päivä olikin mun synttäripäivä, joka alkoi ihanasti heti aamusta lukuisilla onnentoivotuksilla niin puhelimitse, somessa kuin livenäkin. Oltiin suunniteltu varsin kivaa ohjelmaa kyseiselle päivälle, joten suunnattiin heti alkuun Solille ensimmäiseen vastaantulevaan kahvilaan, josta napattiin varsin perinteinen espanjalainen aamupala; jättikroisantti ja cafe con leche (en tiedä miten sopeudun tonne koskaan kun jo pelkkä perinneaamupala tuntuu niin epäterveelliseltä haha). Seuraavaksi hyökättiin metroasemalle, jossa pienen sekoilun jälkeen saatiin selville reitti seuraavaan päämääräämme - el calle Serrano. Kyseinen katu on ydinkeskustan ulkopuolella (kävellen kuulemma 30min) ja täynnä merkkiliikkeitä ja luksusbrändejä. Ite tykkäsin paikasta paljon! Täysin eri vibat kuin Solin turistivilinässä; rauhallisempaa aluetta ja enemmän paikallisia.

Kyseisen special dayn ohjelmaan kuului Madridin kokonaisvaltasen fiilistelyn lisäksi älyttömän hyvä synttäridinneri eräässä korealaisraflassa (nimeä en kuollakseni muista), jonka tripadviser meille löysi. Paikka oli yhellä keskustan hiljaisella ja hämärällä pikkukadulla Solilta pohjoiseen päin. Syötiin päivän menu; kolmen ruokalajin illallinen korealaisittain. Reissun kirkkaasti parhaat makuelämykset! Ja mitä tää lysti kustansi? Alle 40e kahdelta hengeltä. Itsehän voisin elää aasialaisella ruualla, joten oli kiva huomata, että tuolla sitä saa about joka kadulta. Onnesta (ja ruuasta) soikeina palattii hostellille valmistautumaan iltaa varten.

Hyvin Etelä-Eurooppalaiseen tapaan myös Espanjan yöelämä on parhaimmillaan vasta klo 2-3 aikaan, ja jatkuu aina aamukuuteen saakka. Siihen aikaan pääseekin jo kivasti metrolla ympäri kaupunkia, mikäli hotellille on pidempi matka. Vaikka täkäläisten myöhäinen pilkku onkin varsinainen haaste mulle, clubbailen silti sata kertaa mielumin Ranskan etelärajan tuolla puolen, kuin kotisuomessa. Alkoholi mulle maistuu harvoin ja pienissä määrin, mut tanssimaan on aina kiva lähteä :) Jännä nähdä nyt syksyllä kuinka paljo mun elämäntavat, kuten nukkuminen, syöminen ja juhliminen, muuttuu muuton seurauksena espanjalaiseen suuntaan.

Yhteissynttäreiden lisäksi tähän kaupunkilomaan oli toinenkin motiivi. Mulla oli nimittäin ehdoton missio päästä käymään mun yliopistolla ja saada näin konkretisoitua koko kuluun pääseminen paremmin mun päähän. Ei sitä meinaa vieläkään ymmärtää, että todella oon tässä koulussa kirjoilla :D Niimpä lähdettiin mun synttärien (jotka siis jatkuivat espanjalaisittain sinne aamukuuteen) jälkeisenä aamupäivänä ottamaan revanssi metrosekoilusta, ja otettiin suunnaksi Universidad Europea de Madrid. Mun kampus sijaitsee kaukana ydinkeskustasta, paikassa nimeltä Villaviciosa de Odon. Solilta lähtiessa piti mennä pari muutaman minuutin pätkää metrolla, jonka jälkeen päästiin bussilla loppumatka suoraan yliopistolle. Koko matkaan meni reilu puol tuntia. Hassua ajatella, että voit ajaa motaria melkein puol tuntia, ja silti olla vielä samassa kaupungissa. Madrid on siis todella ISO, ja mun pitääki hankkia kämppä mahd. läheltä koulua. Helpottaa huomattavasti elämää, jos koulumatka on vähemmän kuin 15km :D Koulusta tulossa lisää juttua myöhemmin!

Ton näkösissä maisemissa sitä tullaan seuraavat 4 vuotta viettämään aika tiiviisti :)