Mitä on rohkeus?

Onko rohkeus sitä, että uskaltaa hypätä benji-hypyn, reissata yksin maailman ympäri ja ajaa kortittomana poliiseja karkuun muutaman kaljan jälkeen? Onko adrenaliinin määrä veressä suoraan verrannollinen sen hetkisen rohkeuden määrään? Onko rohkeus väliaikainen ja ohimenevä tila, vai onko se meissä koko ajan? Mistä se tulee? Niin kun aikasemmin mainitsinkin, kuvaa tuo R- kirjain mun vasemmassa käsivarressa mulle mm. rohkeutta. Unohduinkin tossa yhtenä iltana funtsimaan hieman syvemmin, että mitä rohkeus mulle itseasiassa merkitsee...

What is courage? Do you have it when you're bold enough to do a bungee jump, travel around the world by yourself or when you're brave enough to drive without a license after a few beers and run away from cops? Is it true that the more adrenaline you have in your blood the more courageous you are? As I mentioned earlier the R letter in my arm means courage among other things to me. The other night I started to think a bit more deeply, what does that word actually mean to me...

Ensimmäisenä tuli mieleen läsnäolo. Se, että uskaltaa katsoa toista suoraan ja syvälle silmiin, ja toisaalta antaa toisen porautua katseellaan syvälle omiin silmiin. Joskus tanssilukiossa treenattiin ennen esityksiä lavalla tarvittavaa läsnäoloa niin, että seisottiin vastakkain parin kanssa, ja tuijotettiin toista silmiin. Kuulostaa helpolta, mut sitä se ei yllättäen ole. Jo pelkästään minuutti voi tuntua pieneltä ikuisuudelta, ja koko ajan tuntuisi helpommalta kääntää pää pois toisen läpitunkevan ja aseistariisuvan katseen alta, tai keventää kiusaannuttavaa tilannetta purskahtamalla nauruun. Sitä on loppupeleissä niin paljaana ja haavoittuvainen, kun seisoo toisen katseen alla ilman mitään, minkä taakse piiloutua, ja päästää jonkun syvälle omiin silmiin (kokeilkaapa joskus!). Se vaatii rohkeutta olla siinä, kaikessa epätäydellisyydessään, ja antaa jonkun nähdä se kaikki. Tää on tosi kiehtovaa ja uskon, että yhteen katseeseen on mahdollista ladata hurja määrä energiaa. Silmäthän on tunnetusti sielun peili :)

The first thing that came in to my mind was presence. I mean the ability to really be there and have a deep look into someone's eyes when talking to that person. It's not actually that easy to let someone stare directly at you for longer than even one minute, since it can make you feel ashamed and unprotected. There's however something magnificent in this kind of strong and deep eye contact, because you really have to be bold enough to let someone see through you, and all your perfect imperfections. In addition according to some studies presence is an important part to getting people interested in you, and I couldn't agree more! Anyway I think this is one thing you need some courage to do, to really be there, in that moment and with that person. There's more power in an eye contact that we even recognize. Like it says, eyes are the windows of the soul :)

Mulle rohkeus on myös tietynlaista itsekkyyttä. Se on sitä, että uskaltaa hyvällä omalla tunnolla olla just se upea ilmiö, joka siellä pinnan alla kuplii ja pyrkii päästä pintaan. Siis se voima ja potentiaali, jota helposti kyseenalaistaa ja aliarvioi. Se on sitä, että uskaltaa olla sataprosenttinen itsensä, huolimatta siitä, mitä ympärillä pyörivä maailma odottaa ja vaatii. Ei ole aina ihan helppoa astua sen valmiiksi piirretyn rajan yli, ja tehdä asioita, jotka on kaukana niistä yhteiskunnan luomista malleista elää tätä elämää. On rohkeaa ottaa riskejä ja kokeilla omia siipiään, ja on erityisen rohkeaa elää sydän edellä. Joku sanoi joskus, että ei vaadi mitään sulautua joukkoon, mutta vaatii kaiken astua esiin. Toisin sanoen, ei vaadi mitään kulkea valmista polkua, mut vaatii aika pirusti raivata kokonaan uusi.

I find courage also as a selfishness in a good way. In this world full of perfection it really takes courage to be just like you are and live your life just like you feel best to live it. With or without a happy marriage, fancy house, successful career, big muscles, pink lamborghini or makeup. It's your life, and as we all know, it's all up to you. It's always easier to join the crowd than stand alone, but we are not living our lives to please others.

E sanoi mulle yhtenä iltana hetki ennen nukahtamista, että parasta minussa on mun vahva palo asioita kohtaan. Se, miten mun silmät leimahtaa liekkeihin sekunnin murto-osassa, ja miten täpöllä (äiti: täysiä) teen juttuja. E:n mukaan osaan kanavoida mun palon ja "nälän" asioihin, jotka ei kuluta minua loppuun. Jäin heti miettimään tätä, ja totesin itsekin, että viime aikoina mun silmät on kyllä liekehtiny jopa normaalia enemmän. Se kun usein menee niin, että sen oman elämän liekin salliminen itselleen ja ennen kaikkea esilletuominen vaatii sekin rohkeutta. Suoritusyhteiskunnan luomat, usein aika tuomitsevat ja arvostelevat asenteet kun ei anna sitä ihanteellisinta ympäristöä olla räiskyvä, innovatiivinen ja luova, saatika eri mieltä ja erottua joukosta. Niinpä vaatii kanttia olla tarpeeksi rohkea pitääkseen sen liekin hengissä mahdollisesta kaatosateesta huolimatta, ja kanavoida se sisältä ryöppyävä into just sillä tavalla ja niihin asioihin, jotka aiheuttaa kylmiä väreitä ja hyökyaaltoja vatsassa.

E told me the other night that the best thing about me is my strong passion for the things I'm doing and dreaming of, and the way those things set my eyes and soul on fire in a blink of an eye. She also said I can channel my passion to things which don't burn me out. That was a very good point and I have to admit my eyes and soul have been on fire more than ever lately. This is another thing that takes a bit courage though. There's this flame of passion and life deep inside every one of us, but sometimes the circumstances can block that flame back to where it came from. That's where we have to be brave and bring it back to life and let it light our minds. We all have that flame for a reason, and we are here to create some magic around us. That's everyone's justice, and no one can take that away.

Rohkeutta on myös antaa tälle universumille lupa tehdä ihmeitä ja mahdollistaa mielettömiä asioita, ja luottaa intuitioon järjen sijasta. On rohkeaa uskaltaa pyytää tältä maailmalta ihan kaikki, mitä haluaa tehdä ja saavuttaa, ja uskoa siihen, että asiat kyllä järjestyy. On todella rohkeaa uskaltaa luottaa siihen, että oma mieli ja ajatukset luo oman todellisuuden.

It takes lot of courage to give this universe a chance to make miracles happen and to let one's intuition overrule one's mind. I'd say it's all about trust. When we are bold enough to rely on ourselves and all that good energy around us, we can have everything we can dream of. And that for me, is courage.

Läsnäoloa, tervettä itsekkyyttä ja elämännälkää - sitä rohkeus on mulle.

Kaikkea kivaa ja kuplivaa teidän perjantaihin!<3   Have a sparkling Fridayy!<3

photos by Ramónn