Palacio Real de Madrid

Eilinen päivä vierähti kokonaan turistihommissa, kun lähdettiin Lindan kanssa kiertelemään Madridin keskustaa ja nähtävyyksiä. Linda on asunut täällä vuoden, eli mulla oli puolipaikallinen opas messissä. Napattiin siis puoli 12 aikaan bussi täältä Villasta kohti keskustaa, ja jäätiin Príncipe Píon asemalla veke, josta jatkettiin kävellen. Ensimmäisenä suunnattiin ihailemaan Kuninkaallista palatsia, jonka puutarhan muurit alkavat aivan Príncipen aseman vierestä. Jardines de Sabitini eli Sabitinin puutarhat ovat varsin romanttinen lokaatio, ja pariskuntia näkyikin joka paikassa. Etenkin iltaisin tuolla on varmasti ihana tunnelma, kun palatsin valot loistavat taustalla :)

Kuninkaallinen palatsi sijaitsee siis Madridin keskustan länsiosassa, aivan ydinkeskustan tuntumassa. Keskusaukiolta eli Puerta del Solilta kävelee tänne noin vartin verran. Tää on varmasti yksi upeimpia nähtävyyksiä täällä Madridissa, ja etenkin näin viikonloppuna porukkaa riitti kaikkialla. Ei tuolla aukioilla kuitenkaan ahdasta ollut, ja kuvia sai otettua rauhassa mistä tykkäsi.

Tältä palatsi näyttää kuvattuna Plaza de la Armeríalta. Nää kuvat on siis otettu porttien ulkopuolelta, mut sisäpuolellekin pääsee kiertelemään sisäänpääsymaksulla. On ihan sama mistä ilmansuunnasta palatsia katsoo, se on täynnä pieniä yksityiskohtia. Kaikkialla on pieniä patsaita ja kauniita kuviointeja. Espanjan arkkitehtuuri on ylipäätään tosi kaunista ja pikkutarkkaa myös suurissa rakennuksissa, ja kuninkaallinen palatsi on siitä hyvä esimerkki. Kuningas Felipe VI ei kuitenkaan asu tässä vaatimattomassa mökissä, vaan hänellä on perheineen pienenpi palatsi kauempana keskustasta.

Palza de la Armerían toisella puolella kohoaa puolestaan nämä näyttävät tornit kohti korkeuksia, ja kyseisen aukion reunalta on hyvät näkymät alas kaukaisuuteen. Näitä rakennuksia voisi ihailla tuntikaupalla.

Tässä siis eilisen turistipäivän ensimmäinen stoppi. Kaiken kaikkiaan eilen tuli käveltyä yli puolimaratonin verran, ja kotona Villassa olin illalla kymmenen aikaan. Mikäli sattuu olemaan hyvä ilma (mikä täällä usein on), suosittelen heittämään lenkkarit jalkaan, unohtamaan metron ja kiertämään nähtävyyksiä kävellen! Kapunki hahmottuu paljon paremmin päähän, ja keskustan läheltä löytyy nähtävää vaikka miten paljon. Ympäri keskustaa on sitäpaitsi rauhallisia kävelyteitä pienine puistoineen ja pikkukatuja täynnä paikallisten suosimia baari-ravintoloita. Kantsii siis valita muutama tietty paikka jotka haluaa päivän aikana nähdä, ottaa rento meininki ja lähteä fiilistelemään tän suurkaupungin eläväistä, mut jollain tavalla pysähtynyttä tunnelmaa. Usein sanotaan, että suomalaiset suorittaa lomalla, oli kyseessä sitten kaupunki- tai rantaloma. Mun mielestä täällä less is more, ja kun unohtaa kellon ja netin koko päiväksi ja antaa fiiliksen viedä, saa tästä paikasta irti paljon enemmän.