Time takes time

"Relax. You will become an adult. You will figure out your career. You will find someone who loves you. You have a whole lifetime; time takes time."

- Johanna de Silentio

Törmäsin eilen instagramissa ehkä parhaimpaan elämänohjeeseen aikoihin, joka kolahti kovaa ja oli heti pakko laittaa ylös. Niin yksinkertainen ja jopa itsestään selvä asia, joka on usein avain moneen ongelmaan ja tilanteeseen - aika. Sitä mielellään tahtoisi kaiken än yy tee NYT eikä vuoden päästä, mut joskus tekee hyvää antaa asioille aikaa. Teininä kuviteltiin, että kakskymppisenä ollaan niin aikuisia ja asettuneita ja varmoja kaikesta, mut na-aa, elämä ei olekkaan ihan niin helppo pala kakkua. Kakskymppisenä sen sijaan vasta tajutaan, miten pihalla kaikesta ollaan :D

While scrolling my instagram (miitsuu) feed yesterday I found the best advice I've heard for a long time. So simple and obvious thing which can help with any problem or situation - time. Usually we would want everything right away since no one wants to wait right? As a teenager I thought I would be so mature and settled down with my sh*t together when I'd turn twenty, but na-aa. Life's not a piece of cake eventually. In our 20's we only figure out how lost we actually are haha.

En tiedä johtuuko Espanjan auringosta, stressittömästä ajanjaksosta omassa elämässä vai molemmista, mutta pikkuhiljaa on alkanu ymmärtämään, miten loppupeleissä turhasta yleensä ottaa paineita ja stressiä. Nyt kun on joutunut jonkin sortin ylirasitustilan takia ottamaan todella iisisti jo puoltoista kuukautta, on ollut pakko myöntää itselleen, että tää tilanne vaatii aikaa. Se voi vaatia vielä kuukausia lisääkin, ja se on vaan hyväksyttävä. Nyt olisi loistava sauma repiä stressiä tulevaisuudesta, ja ottaa paineita tästä tekemättömyydestä aka ajan ja rahan tuhlaamisesta. Stressata omaa tietämättömyyttään, sitä miten elämä on levällään ja miten mikään ei tunnu miellyttävän tarpeeksi. Valvoa öitä miettien mitä seuraavaksi käy, miksi ilmiö nimeltä arki ahdistaa, miksei mulla jo ole töitä ja selkeitä kuvioita ja miten käy Suomeen palatessa. Olosuhteet antaisi kaiken tuen kaivaa itselleen syvä kuoppa ja piiloutua sinne.

Don't know if it's because of the Sun of Spain, stress free period in my life or both, but little by little I've started to understand how I often tend to stress out for no actual reason. Now when I've been struggling with some sort of  burnout/overstress lately, I've had to accept the situation, take time for myself and just rest. It can take many more months to be normal energetic me again, but I just have to deal with it. This kind of situation makes it so easy to overthink the future and stress about money, work and well, everything. The circumstances often make it easy to wanna hide from this world and feel down.

Sen sijaan on toinenkin tapa reagoida tämän tyyppiseen tilanteeseen. Kun elämä pakottaa pysähtymään, sillä on todennäköisesti jokin syy. Mitä jos pysähtyisit? Eiköhän se maailma jatka pyörimistään, vaikka itse olisi hetken sivussa. Sen sijaan, että kyselisi koko ajan miksi, miksi ja miksi, voisi yhtä hyvin olla hiljaa. Kuunnella. Nostaa kädet ylös ja antautua. Mahdollisesti se pysäyttävä syy on asia, joka on opittava ennen matkan jatkamista. Ehkä eteesi annetaan uusi mahdollisuus, jota et touhotukseltasi huomaisi ilman pysähtymistä. Ehkä olet potkinut itseäsi liiallisuuksiin asiassa, joka ei loppupeleissä ole sen vaivan arvoinen, tai ajautunut itsellesi väärien asioiden pariin. Elämä pysäyttää tarkoituksella. Joskus se voi olla hyvin selkeä, konkreettinen ja merkittävä syy, joskus ehkä vaan tarvit aikaa itsellesi. Ja ei, siinä ei ole mitään väärää tai häpeiltävää. Aina ei tarvitse olla super. Joskus voi täysin oikeutetusti olla pelkkä raato viltin alla, ja vaan olla ja yrittää hengittää. Antaa elämän pysäyttää. Koska juuri se "hukkaan heitetty" aika siellä viltin alla voi mahdollistaa jotain upeaa myöhemmin. Asiat vaatii aikaa. Aika vaatii aikaa.

Instead of all that, there's another way to react on this kind of situation. When life makes you stop, it may has a reason to do so. What if you just stop? The world can handle it for a moment without your help. Instead of asking WHY over and over again, we could just be quiet and listen. Maybe there's a thing we have to learn before getting back to business. Maybe there will be a new opportunity for us, but without taking a break we wouldn't notice it. Maybe we're going to wrong direction and we have to stop for a moment to realise it. You'll never know what's behind the corner. So when life makes us stop, maybe we should just slow down and listen. Let the life stop us. There's nothing wrong to take time just for yourself and see what happens. Some things just take time. Sometimes we need some time. And sometimes, time takes time. Have a relaxing Friday!<3

Ja kuka sanoi, ettei se raato siellä viltin alla voisi nautiskella vaikka lasin viiniä aikansa kuluksi, kuunnellen hyvää musiikkia ja funtsien kivoja juttuja? ;) Ihanaa perjantaita!♡