Trip around the world

Monissa Rantapallon blogeissa on viimeaikoina näkynyt suunnitelmia maailmanympärimatkoista, ja niistä inspiroituneena päädyin itsekin listaamaan mun mahdollisen reitin pallon ympäri. Ite tykkään hirveesti lukea muiden maailmanympärimatkoista ja niiden suunnittelusta,  koska ne kertoo tietyllä tapaa tosi paljon ihmisestä. Oon kaavaillut jo melko pitkään useamman kuukauden reissua lattareihin, mut niiden lisäksi on pari muutakin paikkaa, jotka vetää puoleensa. Joku kotipuolessa varmaan toivoi, että rauhottuisin hetkeksi täällä Madridissa tän reissukuumeeni kanssa, mut päinvastoin. Koko ajan tuntuu enemmän ja enemmän oikeelta olla ulkomailla. Onnekseni saan asua nyt mun "Euroopan henkisessä kotimaassa" ja vielä kaupungissa, josta pääsee suorilla lennoilla helposti ympäri maailmaa, esim. Havannaan ;)  Tässä siis mun näköinen reissu maailmanympäri:

Dominikaaninen tasavalta

Yksi sana: tanssi. Olisi huikeeta päästä treenaamaan bachataa paikalliseen tanssikouluun ja aistia upeaa lattarikulttuuria vähintään kuukauden verran. Ensimmäinen kohde olisi tosiaan joko Kuuba tai Dommarit, mut koska Kuubassa olen jo kerran päässyt käymään, olisi nyt Dommarien vuoro sekoittaa mun elämä ja kaikki, mitä siitä ajattelen.

Venezuela

Väli-Amerikan lisäksi Etelä-Amerikka kiinnostaa myös kovasti ihan jo pelkästään espanjan kielen puolesta, ja Venezuela olisi sopivan tuntematon, vaarallinen ja salaperäinen kohde. Lumihuippuiset Andit, Amazonin sademetsä ja Karibianmeren rannat samassa maassa kuulostaa mun korvaan aika huikeelta kombolta. Myös maailman korkein vesiputous olisi siistiä nähdä.

Brasilia

Venezuelasta matka jatkuisi etelään kohti Rion sambakarnevaaleja ja jalkapallokulttuuria, eli Brasilia olisi seuraava kohde. Tää on ollu mun listalla vuosia, mut jossain vaiheessa kiinnostus hiipui. Viime kesänä olin töissä eräässä ketjuliikkeessä, kun kassalle saapui eräs espanjaa puhuva pariskunta. Mies oli suomalainen ja nainen kuvankaunis latino. En voinut pitää suutani kiinni, vaan kysyin naiselta espanjaksi mistä hän on kotoisin, ja sain vastaukseksi Brasilian. Juttelin hetken hänen kanssaan silmät loistaen, suomalaismiehen tuijottaessa hölmistyneenä vieressä. Naisen äidinkieli oli portugali ja hän puhui espanjaa suomalaismiehensä kanssa. Naisesta huokui välittömästi jotain, mikä teki vaikutuksen. Joskus ihmisistä vaan aistii hyvää energiaa ja jotain sellaista, mitä ei pysty selittämään, ja tän naisen kohdalla kävi niin. Hinku päästä Brasiliaan tuli uudestaan.

Fiji

Fijin saarilla haluaisin nauttia höntsäilystä paratiisimaisemissa, ja osallistua sukelluskurssille. Tää stoppi voisi olla muita lyhyempi, pari viikkoa voisi olla sopiva aika. Olisi hyvä kontrasti Brasilian miljoonakaupunkien jälkeen päästä keskelle "ei mitään". Varmasti upea paikka.

Filippiinit

Filippiinit kiinnostaa erityisesti latinalaisamerikkalaisten piirteidensä puolesta paljon. Täällä haluisin patikoida tulivuorten rinteillä ja sukeltaa. Koko Indonesia on mulle melko tuntematonta aluetta, ja sen takia olisi huippua päästä kokemaan, miltä elämä sieltä käsin näyttää.

Bali

Balille olen halunnut pitkään, ja sinne mulla olisikin ihan erityinen syy lähteä. En suinkaan viettäisi aikaani Kuta Beachin baareissa, vaan ihan muissa aktiviteeteissä. Haaveena olisi päästä joogaamaan kunnolla paikalliselle studiolle ja opetella rauhottamaan mieltä.  Hiljentyminen muutamaksi viikoksi keskelle viidakkoa tekisi enemmän kuin hyvää mun kaltaiselle stressaavalle suorittajapersoonalle. Tää on asia johon haluan käyttää aikaa ja rahaa, sillä koen sen tosi tärkeeksi mulle jo ihan terveyden takia. Espanjassa asuminen varmasti pehmentää mun jatkuvaa suorittamista, mut hiljentymistä pitää myös opetella. Bali olisikin mulle kokonaisvaltasen rauhan ja rentouden koulu :)

Vielä Suomessa asuessani löysin jostain vanhan lukioaikaisen kalenterini, jonka olemassaolon olin unohtanut. Sen sivuille olin kirjotellu paljon unelmia, reissuhaaveita ja tulevaisuuden suunnitelmia. Eräällä sivulla oli listattu top 3 paikat, joissa haluan käyä. Listalla oli Costa Rica, Kuuba ja Bali. Nyt neljä vuotta tuon listan laatimisen jälkeen 2/3 on check, saa nähdä milloin koittaa Balin aika.

Singapore

Mun maailmanympärimatkan loppuhuipennus olisi yksi Aasian rikkaimpia valtioita ja teknologian tulevaisuus, eli Singapore. Kyseisessä metropolissa kiinnostaa ylipäätään kaikki, ja olen kuullut paikasta pelkkää hyvää. Mahtava lopetus tälle monen kuukauden reissulle olisi yöpyä pari yötä hieman fiinimmin kuuluisassa Marina Bay Sandsissa.

Dommarit - Venezuela - Brasilia - Fiji - Filippiinit - Bali - Singapore. Siinä olisi mun kohteet kyseiselle matkalle. Halpa tämmönen reissu ei missään nimessä olisi, ja aikaakin se voisi viedä (mielellään) jopa puolisen vuotta. Lisähintaa tuovat kaukolentojen lisäksi tanssi-,sukellus- ja joogakurssit sekä muut aktiviteetit. Pätäkkää ja aikaa siis vaaditaan, mut oon aina ollut sitä mieltä että jos lähdetään, ni lähdetään sit kunnolla. En halua vain kiertää nähtävyyksiä minuuttiaikataululla ja jatkaa uuteen paikkaan, vaan oikeesti pysähtyä joka kohteeseen ja hetken aikaa "elää" sitä paikkaa. Kuinka usein sitä loppujen lopuksi tulee lähdettyä tän kaltaselle reissulle? Tän mun reissusuunnitelman voisi tosin jakaa myös kahteen lyhyempään kiertomatkaan niin, että toinen matka kohdistuisi lattareihin ja toinen Indonesiaan. Realistisesti ajateltuna tämmönen ei olisi ihan lähitulevaisuudessa mahdollista, koska koulu vie paljon aikaa ja vielä enemmän rahaa, mut olen satavarma, että jossain vaiheessa tähänkin on mahdollisuus. Sitä odotellessa olisi kiva päästä hieman kiertämään nykyistä kotimaatani Espanjaa. Alicante ja Sevilla kiinnostaisi nähdä, ja Benalmadenaan on myös päästävä visiitille, kun perhe lähtee sinne lomalle :)

Kuvat google.fi