Universidad Europea de Madrid

Mun yliopisto on nimeltään Universidad Europea de Madrid eli UEM, ja se kuuluu kansainväliseen Laureate International Universities -ketjuun. Tuohon ketjuun kuuluu yli 80 yliopistoa ympäri maailmaa. Tää koulu on aika iso, nimittäin opiskelijoita on yhteensä yli 16000 ja opettajia 1100. Opiskelijoista 25% on ulkomaalaisia, ja päivittäin törmää moniin eri kansalaisuuksiin. Eilen bongasin pari suomalaista, yhden virolaisen, yhden saksalaisen sekä usean kiinalaisen. Tänään törmäsin viiteen norjalaiseen, ja ranskaa kuulee puhuttavan vähän väliä. Opetus on alasta riippuen espanjaksi tai englanniksi, esim. liikuntatieteet on mulla espanjaksi, mut Karo opiskelee turismia englanniksi. Täällä on myös hyvät mahikset laajentaa kielitaitoja, nimittäin tarjolla on kursseja mm. portugalista, kiinasta, italiasta ja tänä vuonna ilmeisesti myös arabiasta. Vaihtareita on ympäri maailmaa, ja kaiken kaikkiaan tosi kansainvälinen meininki, mistä ite tykkään paljon. Tääkin päivä meni sujuvasti kolmikielisesti :)

Universidad European yliopistoja on Espanjassa kolmessa paikassa; Kanarialla, Valenciassa ja Madridissa. Madridissa on kaksi eri kampusta, joista toinen sijaitsee Alcobendasissa ja toinen täällä Villaviciosassa. Ainakin tää Villan kampus on tosi moderni, viihtyisä ja VALTAVA. Kampusalueeseen kuuluu neljä isoa ja monikerroksista rakennusta, joiden ympäriltä löytyy tekolampi vesiputouksineen ja suihkulähteineen, futiskenttä juoksuratoineen, pienehkö ulkoallas, lentopallokenttä sekä asuntolarakennukset ja muut hengailualueet. Mulla on olemassa kampuskartta ja silti on välillä vaikee löytää oikeeseen paikkaan :D

UEM:ssä voi opiskella kanditutkinnon muistaakseni yli kahdestakymmenestä alasta, mm. biotekniikka, rikosoikeus, journalismi, fysioterapia, kansainväliset suhteet, turismi, arkkitehtuuri, psykologia... Lisäksi on mahdollista suorittaa tuplatutkintoja tietyistä aloista, esim. liikuntatieteet + fysioterapia. Yhden alan kandi kestää neljä vuotta, ja tuplatutkinto viisi.

Meidän lukuvuosi on jaettu kolmeen lukukauteen; ensimmäinen syyskuusta joulukuuhun, toinen tammikuusta maaliskuuhun, ja kolmas huhtikuusta kesäkuun loppupuolelle. Lomia mulla on jouluna noin kaks viikkoa, maaliskuussa viikon loma, ja kesäloma on 2-3 kuukautta. Tällä ekalla trimesterillä mulla on kolme kurssia, eli koulupäivät on aika lyhkäsiä, mut tekemistä riittää kyllä senkin edestä. Täällä ei todellakaan ole niin vapaa meininki kuin Suomen yliopistoissa, esim. luennoilla on istuttava vähintään 75% tunneista, jotta kurssi voidaan hyväksilukea. Muutenkin odotetaan kovaa motivaatiota ja panosta opiskeluun.

Tää eka viikko on ollu oikeestaan pelkkiä infotunteja, mut tänään olikin jo eka kunnon luento ihmisen anatomian kurssilla. Kaikki mun luennot on tosiaan täysin espanjaksi, ja olen kahdella kurssilla ainut ulkomaalainen. Ymmärrän normaalia arkipuhetta tosi hyvin ja tunneiltakin ihan hyvin menee asioita perille. Tänään ku käytiin pikasesti läpi hengityselimistöä ja verenkiertojärjestelmää, mulle valkeni, miten paljon töitä kielen kanssa on edessä. Suomeksi oon jo onneksi opiskellu kaiken ton lukiossa, mut nyt on edessä next level.  Tää ilta onkin mennyt vauhdilla päntätessä sanoja kuten yläonttolaskimo, hiussuoni ja rintakehä :D Eipä haittaa, rakastan tätä ku kaikki puhuu mulle espanjaa ja pitää vihdoinki oikeesti oppia toi kieli kunnolla!