Uuden alku

Mulla on tietyllä tavalla tosi kevyt ja huoleton fiilis tästä syksystä. Tää kesä on kolmen työn puolesta ollu ylivoimasesti mun elämän rankin, ja kohta se alkaa olla paketissa. Onneksi näin, kyllä tässä on kroppa ja mieli ollu äärirajoilla pitkään. Motiivi tälle kaikelle on kuitenki sen verran mieletön ja kirkkaana mielessä, että sitä tekisi melkein mitä vain sen eteen. Uskon ja luotan siihen, että kaikki tulee vielä moninkertasena takasin :) Hirveen helpottavaa ajatella, etten vietä enää talvia pimeessä ja sateisessa Suomessa, vaan hieman mulle sopivimmilla leveyspiireillä. On huojentavaa vihdoin olla stressaamatta tulevaisuudesta ja tietää, et tästä se elämä taas lähtee rakentumaan eteenpäin. Ensimmäistä kertaa voin sanoo sen jatkuvan tosi mun tyylisellä tavalla :) Mulla on tosi "Miiamainen" fiilis lähteä Madridiin. Mikään asia ei ole pitkää aikaa tuntunu näin oikeelta.

Tähän menessä oon mm. maksanut koulun ensimmäiset maksut, buukannut yhteensä kolme lentoa (Madridiin, jouluksi Suomeen ja taas tammikuuksi takasin Madridiin), hankkinut kaksi ISOA matkalaukkua, lähettänyt Kelaan kasan hakemuksia ja liitteitä, valinnut valinnaisaineet ekalle vuodelle (futis, tennis ja yleisurheilu) sekä tyhjentäny vaatekaapin kaikesta turhasta ja alottanut pakkaamaan. Laskin just, että oon viimisen viiden vuoden aikana muuttanu 5 (!!) kertaa. Kaikkien noiden muuttojen ansiosta kamaa ei ole kerenny kertymään älyttömiä määriä, ja tällä hetkellä oon siihen erityisen tyytyväinen :D  Nyt on myös varmistunut kämppä ekalle viikolle, eli suurimmat stressitekijät on hanskassa! Vielä pitäis juosta pankissa, hankkia kakkospuhelin toisen maan liittymää varten ja säätää kaikkea muuta kivaa. Varsinainen asioiden selvittely ja paperisotahan alkaa vasta Madridissa koulun alkaessa, mut mitä enemmän saa hoidettua asioita etukäteen, sen parempi.
Muutan asumaan suomalaisen tytön kanssa, joka on itseasiassa tulossa samaan kouluun, mutta eri alalle. Hän lähtee lukemaan matkailualaa, kun mulla taas on urheilutieteet. Me haettiin molemmat Madridiin HeiHei Travelin kautta, ja tutustuttiinkin viime kuussa järjestetyssä lähtöorientaatioillassa. Kerettiin puolisen tuntia höpötellä elämästä, ja nyt meistä tulee kämppikset :D Elämä on siistiä!  Varsinainen kämpän metsästys alkaa vasta paikan päällä Madridissa, Suomesta käsin kun on vähän hankalaa ja ennenkaikkea epävarmaa selvitellä ja maksella asuntojuttuja. Mun mielestä fiksuinta on mennä ihan paikan päälle tsekkaamaan asunto ja lukea vuokrasoppari suurennuslasi kädessä ennen kuin maksaa takuuvuokria ym. mihinkään. Samalla näkee vähän miltä tuleva vuokraisäntä/emäntä vaikuttaa, ja voi sit muuttaa luottavaisin mielin. Jännä fiilis kun ei ole hajuakaan, millasessa paikassa sitä jatkossa tulee asumaan!

Näiden viimisten viikkojen aikana on töiden lisäksi luvassa hengailua ystävien ja läheisten kanssa, pakkailua, siivoilua ja nauttimista Suomesta ja kaikesta siitä, mitä ulkomailla asuessa tulee ikävä. Aion syödä paljon ruisleipää ja fazerin sinistä, lenkkeillä koiran kanssa lempparit lenkkireitit ja käydä salilla muillakin kun ohjaamillani jumpilla. Aion hengittää keuhkot pullolleen raikasta meri-ilmaa ja tuijotella kauas merelle.  Yks asia mitä yritän parhaani mukaa tehdä on pysähtyä. Tässä on viimiset 4kk juostu kilpaa elämän kanssa ja oltu siellä kuuluisilla äärirajoilla monen asian osalta. Ennen uutta alkua pitää pysähtyä. Pysähtyä ajattelmaan, et mitä tässä onkaan tapahtumassa ja ottaa kiinni siitä mitä nyt on, ja mitä ei kohta ole. Tiedostaa tuleva muutos. Parastahan näissä tilanteissa on just se uuden odottaminen ja aika juuri ennen sitä muutosta. Mikäs sen parempaa kuin fiilistellä niitä kylmiä väreitä, mitä se saa aikaan :)