Villaviciosa de Odón

Moikka! Nyt vihdoin vähä kuvamatskua tästä meidän kyläpahasesta, joka näyttää jo aika syksyseltä tälleen marraskuun ekalla viikolla. Villaviciosa sijaitsee siis about 20km Madridin keskustasta länteen päin, eli ihan eri meininki täällä ku turistientäyteisessä keskustassa. Kansainvälinen viba täällä tosin on, koska kyseinen kaupunki on täynnä opiskelijoita eri puolilta palloa. Meidän kampus sijaitsee tässä ihan lähellä, ja sen takia tää on suosittua aluetta opiskelijoiden osalta. Tää on kyllä viihtyisää seutua, jotenkin niin perus espanjalainen ja kotoisa katukuva :)

Liikenneympyröitä löytyy suunnilleen joka risteyksestä, ja välillä myös ihan ihmeellisistä paikoista. Kyselin kerran yheltä paikalliselta korisvalmentajalta niiden tarkempaa funktiota ja kuulemma ovat sitä varten, ettei porukka kaahailis niin hirveesti. Täällä ei anneta ihan hirveesti painoa nopeusrajotuksille, vaan vauhti ja tilannenopeus on kovia. Kovasta vauhista huolimatta kaikki pysähtyy aina suojateille ja väistää jalankulkijoita, eli voi huoletta hyppiä tielle bussiin juostessa.

Kaikissa katutason ikkunoissa on aina kalterit, koska ikkunat on usein aika hepposta tekoa. Samoin kaikkien omakotikatolen ja rivitalojen pihojen ympärillä on korkeat aitaukset ja enemmän tai vähemmän koristeelliset portit suojaamassa pihoja. Täällä harrastetaan superkoristeellisia portaita ja vähän eksoottisempia pihakasveja, esim eräällä pihalla meidän kotikadulla kasvatetaan viinirypäleitä.

Mitäs muuta? Tänään pääsin pitkästä aikaa höpöttämään espanjaa taukoamatta muutamaks tunniksi mun saksalaisen ystävän kanssa, jonka toinen äidinkieli on espanja. Tunneilla skarppina kuuntelu ei kyllä ole mitään verrattuna siihen, ku pitää ite tuottaa edes suht järkevää tekstiä pitemmän aikaa vaihtelevista aiheista, mut tekipä hyvää! Kunnon kielikoulu taas :) Italiaanot on ollu ihan nätisti tän viikon (ja nyt ku sanoin tän ni tääl on taas huomenna pilvibileet) ja Villa tuntuu tosi kodikkaalta. Mulle ja Karolle olis jo pitäny tulla isot kasat postia Suomesta, mm. ruisleipää<3, mut ei saada mitään perille koska meillä ei oo avaimia postilaatikkoon :D Pitää tänää käydä vuokraisännän pyörittämässä raflassa ja kysellä meidän elämää tärkeämpien postien perään...