Eilisillan Menu

Meidän on pitänyt jo jonkun aikaa toteuttaa suunnitelmamme kreikkalaisesta menusta, mutta eilen - eilen vasta päästiin suunnitelmasta toteutukseen saakka. Meidän eilisillan menumme sisälsi kreikkalaista salaattia, tzatsikia, pieniä lihapullia, paahdettua leipää kera oliiviöljyn ja valkosipulin sekä kreikkalaista punaviiniä. Sitä ainoaa laatuaan, jota Prisman Alkosta löysimme.

Ihan ensimmäisenä tein tzatzikin jääkaappiin muhimaan. Toin tuliaisena kreikasta Slle tzatziki-mausteseosta, joten tzatzikin valmistaminen on aika helppoa. Maustamattomaan jogurttiin sitä ja raastettua kurkkua, niin se on siinä. Seuraavaksi kävin lihapullataikinan kimppuun. Mä en koskaan laita korppujauhoja tmv. lihapullataikinaan. En ymmärrä syytä. Ei jauho-lihapullille täältä. Laitoin taikinaan 400g naudan jauhelihaa, yhden kananmunan, punasipulin, kaksi valkosipulinkynttä, puolikkaan tuoreen chilin, silputtua rucolaa, suolaa ja mustapippuria.

Kun sain lihapullat uuniin, aloitin kreikkalaisen salaatin tekemisen. Pilkoin ja ladoin syvälle lautaselle salaattia, kurkkua, paprikaa, miniluumutomaattia ja sipulia. Ja Kreetalta tuomiani oliiveja. Parhaita. Salaatin päälle muutama isompi palanen fetajuustoa ja reeeeeilu loraus oliiviöljyä. Siksi syvä lautanen, koska kreikkalaisen salaatin kuuluu käytännössä uida oliiviöljyssä.

Tässä vaiheessa S sai idean paahtaa pannulla meille leipää vielä yhdeksi lisukkeeksi. Hän ajatteli laittavamme niiden päälle sitten vielä oliiviöljyä kunnes minä keksin laittavamme niiden päälle valkosipulioliiviöljyä. Itse tehtyä. Nam. Eli siis murskattua valkopulia ja oliiviöljyä muhimaan keskenään ja siinä se.

Täytyy sanoa, että menu oli todella hyvin onnistunut. Kaikki sopi erinomaisesti yhteen. Ja se ainokainen kreikkalainen viinikin oli piste i:n päälle.

Myö ollaan kyllä aikamoisia herkuttelijoita. Hyvän ruoan ystäviä. Mutta tiedättekö - tunsin mooooonta vuotta kadoksissa olleen palan itsestäni palanneen, kun hääräsin hyräillen ja hymyillen keittiössä valmistamassa kyseistä ateriaa. Pikku hiljaa - pienin askelin - alan saamaan itseni takaisin. Parasta eilisessä taisi olla sen huomaaminen. Herkullista menua pisaraakaan väheksymättä. Baby steps <3