Hetkistä valokuvahaaste - Huhtikuu

Tässä kuussa aiheena oli "Ääripäät". Mulla oli paljon erilaisia ideoita ja ajatuksia aiheen toteutukseen liittyen, mutta päädyin sitten ehkä yksinkertaisimpaan. Seuraavat kuvat ovat hyvin simppeleitä, mutta niiden vertauskuvilla on suuri merkitys meille ihan jokaiselle.

Teoksen nimi on "Kaikki vaikuttaa kaikkeen".

Katsele kuvia hetki. Saatko kiinni mitä teoksen nimi tarkoittaa? Älä lue postaukseni alinta kappaletta, jos ajatus ei avaudu sinulle juuri nyt tässä hetkessä. Ulkona kävellessäsi - katsele puita. Katsele niiden juuria, runkoa, oksia ja havuja/lehtiä. Katsele kaikenlaisia kasveja. Minkälaisia ajatuksia ne sinussa herättävät? Minkälaisia kokonaisuuksia ne ovat? Yhdistääkö meitä ja kasveja jokin?

Bonustehtävän aiheena oli "Rauhallisuus". Idea seuraavaan kuvaan tuli eräänä päivänä töissä. Taisi olla maanantai. Kuvan nimi on "Sateen jälkeen".

Sellaisilla kuvilla vastaan tämän kuukauden haasteeseen. Kaikki kuvat on otettu uskollisella ystävälläni - Huawein P9 -puhelimellani. 

Kiitos ❤

NYT! Jos olet antanut "Kaikki vaikuttaa kaikkeen" -teokseni kuville hieman aikaa, mutta haluat tietää mikä minun ajatukseni sen kanssa oli, lue seuraava kappale.

Ensimmäisessä kuvassa on juuret. Juuret, jotka kaivautuvat syvälle maahan pitäen huolen siitä, että puu saa maasta tarvitsemansa ravinnon. Juuret, jotka ovat niin syvällä maan sisässä, että puu pysyy niiden voimalla pystyssä, vaikka kuinka myrskyäisi. Kunhan runko on myös kunnossa. Toisessa kuvassa onkin puun runko - oksineen ja havuineen. Oksat kasvavat joka vuosi lisää. Myös havut kasvavat. Jotkut vanhat oksat ja havut tipahtelevat pois, kun niiden aika on ohi. Jotkut pysyvät paikoillaan kasvaen lisää - vahvistuvan - vuosi vuodelta. Myös puun latva näkyy tuolla ihan ylhäällä. Se on korkealla ja kaukana puun juurista, mutta vahvasti yhteydessä juuriin. Kasvaen puulle pituutta. Puut ja muutkin kasvit muodostavat samanlaisen kokonaisuuden kuin ihminen. Niin mielen kuin kehonkin tulee olla kunnossa, jotta kaikki toimii. Mieli ja keho ovat syvässä yhteydessä toisiinsa. Jos toinen "prakaa", ei toinenkaan yksin jaksa kauaa. Ihmisen on pidettävä huolta itsestään kokonaisuutena. Kaikki vaikuttaa kaikkeen.