Ikävä arkea

Mitä sulle tuo mieleen sana arki? Onko se sulle ilon vai murheen aihe? Toimiiko se? Saatko tehdyksi kaikkea mitä haluatkin?

Mulle sanalla "arki" on ehdottomasti aina ollut positiivinen merkitys. Arki on melko rutinoitua ja yllätyksetöntä - turvallista ja tasapaksua. Ai, että mä ootan arkea!!! Sellaista kunnon arkea. Kun asiat vaan rullaa omalla painollaan. Mun oli tarkoitus tänään palata töihin. Palata oravanpyörään, joka tukee arkea ja luo niitä tuttuja ja turvallisia rutiineja. Tuo vahvan rytmin päivään. Yritin - en onnistunut. Jatkan nyt vielä tätä kotoilua ja asioiden selvittämistä ja saattamista järjestykseen.

Oon tosi kovin rutiineja rakastava. En kykene tekemään asioita ex tempore. Menot tulee suunnitella etukäteen. Mutta ei liian pitkällä tähtäimellä - se ahdistaa. Oon tietoisesti yrittänyt opetella tekemään asioita myös niitä etukäteen suunnittelematta ja pakko nyt vähän kehuakin kehitystäni, sillä oon muutaman kerran siinä onnistunutkin. Ja vielä ilman valtavaa ahdistusta. Mut arjessa täytyy olla aikaa myös ihan vain olla. Ettei ole suunniteltu mitään menoja. Oon kotihiiri. Siksi kai kodin laittaminen ja pesän rakentaminen onkin mulle niin tärkeää. Koti on turvasatama.

Uutta painetta niin hyvässä kuin pahassakin mulle tuottaa viime viikolla myyntiin laitettu talo. Lauantaina kävi ensimmäiset katsojat ja päästiin jo hinnasta sopuun. Asiat nyt vielä kaipaavat varmistusta pankin puolelta jne. mutta hyvältä vaikuttaa, vaikka en ihan uskallakaan nuolaista ennen kuin tipahtaa. Jos asiat etenevät suunnitellusti, tulee meidän muuttaa pois vuoden vaihteeseen mennessä. Apua! Kammottavaa! Että riittää tässä sitten taas prosessoitavaa, suunniteltavaa ja järjesteltävää.

Palatakseni aiheeseen - Ai että mä odotan sitä päivää kun mun elämässä rullaa taas arki. Että pääkopassa on sen verran vähemmän prosessia käynnissä, että kykenen tekemään töitä. Että meille on muotoutunut se meidän kolmen oma arki, jota rauhakseltaan edellään. Että mun sisällä vallitsee rauha. Tasapaksua arkea! Sitä mä odotan. Tasapaksu - mikä ihana sana ❤

Sitä odotellessa..